Κρήτη

Αντιμέτωπος με τα 68 μπλόκα από σήμερα ο Β.Αποστόλου (Ηχητικό)

Στους δρόμους από σήμερα οι αγρότες των 68 μπλόκων αρχής γενομένης από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία , Μακεδονία, Κρήτη.

Την Πέμπτη η καθολική κινητοποίηση τους. 

Στα Πρετώρια η συνάντηση των τρακτέρ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Μανόλης Καρκαβάτσος.
Στη Δ ΟΥ Ηρακλείου  οι αγρότες πέντε αγροτικών συλλόγων. 
Στη Δημοτική αγορά Χανίων η Ενωτική Κίνηση αγροτών και μετά στα Μεγάλα Χωράφια.

''Μαχητικά πέρα από χρώματα και κόμματα απαιτούμε τη στήριξη του αγροτικού κόσμου. Όσα λέγονται για ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι στην προσπάθεια τους να μην βγούμε στους δρόμους'' λέει ο Μανόλης Καρκαβάτσος στο Ράδιο 9,84.

''Ενωμένοι και με τη συμπαράσταση πολλών παραγωγικών φορέων βγαίνουμε στους δρόμους. Δεν αντέχουμε άλλο'' η θέση του Μανούσου Σταυριανουδάκη προέδρου της Ενωτικής Κίνησης Χανίων.Στην ατζέντα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνονται, «το φορολογικό, το ασφαλιστικό,  ΕΛΓΑ  η Κοινή Αγροτική Πολιτική» αλλά και αιτήματα που αφορούν τα κόκκινα δάνεια, το κόστος παραγωγής, το κόστος του πετρελαίου και την επιστροφή του φόρου των καυσίμων όπως και το κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος «που αυξήθηκε κατά 50% και τον ΦΠΑ που πήγε στο 24%».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε  ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, αλλά και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ενώ δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι έχει πληρώσει αποζημιώσεις φέτος νωρίτερα από ποτέ.

 «Πληρώσαμε 3,7 δισ. το 2016, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε ενισχύσεις την τελευταία εικοσαετία στον αγροκτηνοτροφικό κόσμο», όμως προειδοποίησε ότι πρέπει «να πληρωθούν τα πρόστιμα και οι καταλογισμοί από τα πακέτα Χατζηγάκη» γιατί κινδυνεύουν να ισοσκελιστούν από με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, είπε χαρακτηριστικά, από τα Γρεβενά.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια