default-image

Αντ. Καράτζης: Πρωταγωνιστής και στην αγορά ενέργειας- video

Κρήτη
Αντ. Καράτζης: Πρωταγωνιστής και στην αγορά ενέργειας- video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καινοτομία, ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Όροι συνυφασμένοι με τον Όμιλο Καράτζη, ο οποίος απαντά στις προκλήσεις της νέας εποχής, αναπτύσσοντας επιχειρηματική δραστηριότητα σε νέους κλάδους. Το πλάνο του ομίλου περιλαμβάνει νέες επενδύσεις με βασικό στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι επεκτείνεται πλέον και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας ΚΕΝ, αναζητώντας νέους επενδυτικούς δρόμους.

Συνέντευξη στον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Έχοντας εδραιώσει την παρουσία του στη βιομηχανία δικτύου συσκευασίας αγροτικών προϊόντων και με επιτυχημένη παρουσία στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, ο όμιλος προχωρά στην υλοποίηση ενός νέου εγχειρήματος μέσω της ΚΕΝ, μιας εταιρείας που κάνει ντεμπούτο ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας. Κινητήριος δύναμη στην επίτευξη των στόχων παραμένει το όραμα του ιδρυτή του Ομίλου Μιλτιάδη Καράτζη για ένα καλύτερο μέλλον.

Μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην "ΚΡΗΤΗ TV", ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Καράτζη, Αντώνης Καράτζης, αναφέρθηκε στο ρόλο που θα έχει η εταιρεία ΚΕΝ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, στις επικείμενες επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού και στην επέκταση της βιομηχανικής δραστηριότητας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πρόσφατα τιμητικά βραβεία που απονεμήθηκαν στον όμιλο.

«Σκοπός μας είναι να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ruudi9gj/

Πιστεύουμε ότι η αγορά αυτή αρχίζει σιγά-σιγά και ωριμάζει και θεωρούμε ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Είναι πολύ πιθανόν σε λίγα χρόνια να μείνουμε λιγότεροι "παίκτες". Να παραμείνουν, δηλαδή, οι πολύ σοβαρές επιχειρήσεις που θα αντέξουν την πίεση της αγοράς.

Έχουμε μια επιχείρηση με βασικό πυλώνα τον ανθρωποκεντρισμό, καθώς οι υπηρεσίες και ο σεβασμός προς τον πελάτη είναι το νούμερο ένα για εμάς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ήδη από φέτος βλέπουμε τους καταναλωτές και αρχίζουν δειλά-δειλά να εμπιστεύονται τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. Οι πολίτες το βλέπουν με πολύ θετικό μάτι, γιατί μπορούν να γλιτώσουν χρήματα, καθώς οι ιδιωτικοί πάροχοι είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

«Η καρδιά του Ομίλου παραμένει στην Κρήτη»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Καράτζης στάθηκε στη συνδρομή των Κρητικών στην εξέλιξη του ομίλου, υποστηρίζοντας ότι η ανταπόκριση των πολιτών στο νέο εγχείρημα μέσω της εταιρείας ΚΕΝ είναι συγκλονιστική.

«Έχουμε ξεκινήσει τη δραστηριότητά μας και έχω τη δυνατότητα να διαβάζω καθημερινά τη λίστα των εγγεγραμμένων πολιτών που έρχονται με όλη την καλή διάθεση για να συμμετέχουν σ' αυτήν την προσπάθεια και είναι πάρα πολλοί φίλοι και γνωστοί μας, οι οποίοι δεν ήρθαν προσωπικά σε εμάς, αλλά το έκαναν κατευθείαν από το τηλέφωνο. Είναι συγκινητικό το πώς ο κόσμος ανταποκρίνεται.

Ο Όμιλος Καράτζη είναι ένας οργανισμός κατεξοχήν κρητικός.

Έχουμε καταφέρει με παρουσία σε 64 χώρες να κρατάμε τα κεντρικά της εταιρείας, την "καρδιά" της εταιρείας μας, στην Κρήτη. Θα ήθελα να πω πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει αυτός ο τόπος, αυτό το νησί στην εξέλιξη αυτού του ομίλου, και θέλω να αναφερθώ στην πρόσφατη επιχειρηματική μας δραστηριότητα, την ΚΕΝ. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι γνωστοί μας έχουν στηρίξει ήδη αυτήν την προσπάθεια; Είναι συγκινητική η ανταπόκριση».

«Άριστη κεφαλαιακή επάρκεια»

Τα μεγαλύτερα εχέγγυα του νέου εγχειρήματος στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι η κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου, η επιτυχημένη πορεία στην επιχειρηματικότητα και οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδα.

«Ο Όμιλος Καράτζη έχει μια άριστη κεφαλαιακή επάρκεια. Έχουμε καταφέρει και μέσα στην κρίση και συνεχίζουμε να επενδύουμε. Έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα γενικότερα ως όμιλος και δεν αναφέρομαι μόνο στη νέα μας επενδυτική προσπάθεια. Συνεχίζουμε και επενδύουμε και σε φωτοβολταϊκά και σε αιολικά πάρκα. Επεκτείνουμε τη δραστηριότητα και στο βιομηχανικό τομέα και μάλιστα πιστεύω ότι μέσα στο 2017 θα έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε και μια δική μας νέα θυγατρική σε μια ευρωπαϊκή χώρα».

Διπλή επιβράβευση

Το 2016 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Όμιλο Καράτζη, καθώς τιμήθηκε με το βραβείο Επίδοσης στο διεθνή οικονομικό στίβο, στο πλαίσιο των βραβείων "Κούρος", ενώ παράλληλα διακρίθηκε στην κατηγορία Ανάπτυξη Αγορών των Growth Awards, τα πρώτα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας που διοργανώθηκαν πρώτη φορά φέτος από τη Eurobank και την Grant Thornton.

«Πράγματι πήραμε δύο βραβεία και είναι κάτι το οποίο μας κολακεύει ιδιαίτερα. Πήραμε το βραβείο "Κούρος", που είναι το παλαιότερο επιχειρηματικό βραβείο και αφορά στην παρουσία του ομίλου στο εξωτερικό. Είναι ένα ιδιαίτερο βραβείο, γιατί ο όμιλος έχει παρουσία σε 64 χώρες ανά τον κόσμο, με επτά θυγατρικές. Επίσης πήραμε και το βραβείο, το οποίο διοργάνωσε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής η Eurobank με την Grant Thornton, που αφορούσε στην ανάπτυξη νέων αγορών. Το γεγονός ότι ο Όμιλος Καράτζη αναπτύσσεται σε πολλές και διαφορετικές αγορές είναι πολύ σημαντικό», επισήμανε ο κ. Καράτζης.

«Κρατάμε τ' όνομα της Ελλάδας ψηλά»

Παρά την κρίση, ο Όμιλος Καράτζη συνεχίζει απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα, παραμένοντας πιστός στο επιχειρηματικό του πλάνο. Όπως τονίζει ο Αντώνης Καράτζης, ο όμιλος έχει διατηρήσει και το ρόλο του πρέσβη της χώρας στο εξωτερικό.

«Από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση στη χώρα μας, η αρνητική διαφήμιση που πήρε το θέμα της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έκανε τη ζωή μας πολύ δύσκολη. Εμείς έπρεπε συγχρόνως να κάνουμε τη δουλειά μας, να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας και ταυτόχρονα να έχουμε και το ρόλο του καλού πρέσβη της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουμε τους συνεργάτες μας σ' όλο τον κόσμο, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Παρά τις δυσχέρειες, κρατάμε τ' όνομα της Ελλάδας ψηλά και αισθανόμαστε υπερήφανοι που είχαμε και έχουμε αυτό το ρόλο από το δικό μας το μετερίζι».

Οι στόχοι του Ομίλου Καράτζη

«Έντονη δραστηριότητα και το 2017»

«Μέσα στο 2017 έχουμε στόχο να επεκτείνουμε τη βιομηχανική μας δραστηριότητα και τη δυναμικότητα του εργοστασίου μας στο Ηράκλειο. Σκοπεύουμε να κάνουμε ανέγερση ακόμη ενός εργοστασίου στην ανατολική Ευρώπη, ωστόσο δεν μπορώ να ανακοινώσω περισσότερα αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είμαστε έτοιμοι και δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Είμαστε ήδη στη διαδικασία ανέγερσης ενός νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος πλησίον του "Nana Beach" στη Χερσόνησο. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα είναι μια μονάδα 120 δωματίων, σουιτών και βιλών. Θα έλεγα ότι είναι ένα ξενοδοχείο έξι αστέρων, που αφορά πελάτες με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Αναπτύσσουμε παράλληλα τον κλάδο της συσκευασίας και συζητάμε μ' έναν πολύ μεγάλο πράκτορα την πιθανότητα μιας συνεργασίας για την ανέγερση ενός ακόμη ξενοδοχείου στο μέλλον, καθώς δε θα προλάβουμε πιθανότατα μέσα στο 2017, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις γίνονται σήμερα. Το νέο έτος είναι μια χρονιά έντονης δραστηριότητας για εμάς και αυτό μας κρατά σε εγρήγορση. Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι απαιτήσεις προκύψουν», μας είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Η ιστορία της εταιρείας

Το όραμα του Μιλτιάδη Καράτζη

1973: Ο ιδρυτής του ομίλου κ. Μιλτιάδης Καράτζης δημιουργεί τη "Μ. & Α. Καράτζη ΕΠΕ" στην Κρήτη. Η πρώτη παραγωγική μονάδα της εταιρείας στο Μελιδοχώρι ασχολείται ενεργά με την παραγωγή διχτυών για τη συσκευασία κρέατος και πουλερικών.

1979: Ενσωμάτωση της "Μ. & Α. Καράτζη Α.Ε.". Η εταιρεία αγοράζει οικόπεδο στην περιοχή Δράπανος, στο Ηράκλειο Κρήτης.

1984: Η "Μ. & Α. Καράτζη Α.Ε." απορροφά τη "Μ. & Α. Καράτζη ΕΠΕ". Ξεκινά η κατασκευή του ξενοδοχείου "Νana Beach".

1985: Ξεκινά η λειτουργία του ξενοδοχείου "Νana Beach".

1986: Λειτουργία δεύτερης μονάδας παραγωγής στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου για την κατασκευή προϊόντων διχτυών για την κάλυψη των αναγκών πακεταρίσματος της αγοράς τροφίμων, της αγοράς αγροτικών προϊόντων και γενικότερα του κλάδου της βιομηχανίας.

1998: Η εταιρεία αποκτά εγκαταστάσεις για την αποθήκευση και διανομή των προϊόντων της στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

1999: Η παραγωγική βάση του ομίλου ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την προσθήκη μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου και μιας ακόμη μονάδας παραγωγής στη Λάρισα.

2000: Οι μετοχές της "Μ. & Α. Καράτζη Α.Ε." εντάσσονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών μετά από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αρχική δημόσια προσφορά διευκόλυναν την επέκταση του ομίλου στους κλάδους της κατασκευής διχτυών και τουρισμού.

Ο όμιλος εξαγοράζει την εταιρεία Mesh Pack GmbH με βάση τη Γερμανία. Η μονάδα παραγωγής της εταιρείας στο Kusey ασχολείται με την κατασκευή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων διχτυών συσκευασίας.

2002: Η δράση του εργοστασίου στη Λάρισα επεκτείνεται με την προσθήκη 10.500 τετραγωνικών μέτρων εργοστασιακού χώρου και νέων γραμμών παραγωγής για την κατασκευή διχτυών σκίασης.

2005: Η εταιρεία ενισχύει τις δραστηριότητές της στη Γερμανία με την αγορά χώρου 6.500 τετραγωνικών μέτρων σαν κέντρο αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων της στο Witzenhausen-Kassel. Οι νέες εγκαταστάσεις βοηθούν την εταιρεία να καλύπτει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς της κεντρικής Ευρώπης.

2006: Η " Καράτζη Α.Ε." ιδρύει μια μακράς διάρκειας συνεργασία με την εταιρεία Fabpro Oriented Polymers, INC. του Kingman, Kansas, για την απόκτηση από αυτήν μηχανημάτων παραγωγής, καθώς και τον εφοδιασμό της Fabpro για την κάλυψη των αναγκών της σε δίχτυ άχυρου και φιλμ περιτυλίξεως παλετών.

2007: Η "Καράτζη Α.Ε." καταθέτει αιτήσεις αδειοδότησης για την κατασκευή ηλιακών πάρκων ισχύος 8 MW στη Λάρισα και στη Βοιωτία.

2008: Ίδρυση της εταιρείας "Karatzis USA LLC". Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Kingman του Kansas, και παράγει δίχτυ άχυρου και φιλμ περιτυλίγματος παλετών, απευθυνόμενο στις μεγάλες αγορές της Αμερικής και του Καναδά. Η συνολική επένδυση του Ομίλου στις ΗΠΑ για την περίοδο 2008-2010 ανήλθε περίπου στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

2009: Η "Καράτζη Α.Ε." αποκτά το 45% της ισπανικής εταιρείας Croppy Solutions SL, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο διχτυών στην τοπική αγορά.

2010: Εγκατάσταση 240 KW ηλιακών συλλεκτών στα εργοστάσια του Ηρακλείου και του Μελιδοχωρίου.

2011: Η "Καράτζη Α.Ε." αυξάνει στο 90% τη συμμετοχή της στην Croppy Solutions SL. Τα ηλιακά πάρκα του ομίλου στη Βοιωτία και στη Λάρισα ξεκινούν τη λειτουργία τους. Η "Καράτζη Α.Ε." εξαγοράζει την εταιρεία Solar Partners LTD. Εγκατάσταση ηλιακών πάρκων ισχύος 6 MW στη Λάρισα και στη Βοιωτία.

2012: Η "Καράτζη Α.Ε." εγκαινιάζει νέο φωτοβολταϊκό σταθμό, ισχύος 2 MW, στην περιοχή Ρεζά-Σούπαση του ν. Βοιωτίας. Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία φωτοβολταϊκός σταθμός της θυγατρικής "Καράτζη Ενεργειακή", ισχύος 5,5 MW, στην περιοχή Κούκκος του ν. Κατερίνης.

Η "Καράτζη Α.Ε." πώλησε τη θυγατρική "Karatzis USA LLC", με έδρα το Kingman της πολιτείας Κάνσας των ΗΠΑ, στη Fabpro Oriented Polymers LLC. Η θυγατρική εταιρεία MESH PACK GMBH, με έδρα το Kusey της Γερμανίας, ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα που αφορά κατασκευή νέου βιομηχανοστάσιου και αποθηκευτικού χώρου συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ.

2013: Έναρξη λειτουργίας 6 φωτοβολταϊκών σταθμών της "Καράτζη Α.Ε." στην Κεφαλονιά, συνολικής ισχύος 0,6 Mw.

2014: Ίδρυση εταιρείας "Zeus Packaging" με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

2015: Απώλεια του ιδρυτή και προέδρου του Ομίλου Μιλτιάδη Καράτζη.

2016: Ίδρυση της εταιρείας "Karatzis Italia". Ίδρυση της εταιρείας "Karatzis RUS". Ίδρυση της εταιρείας "Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΚΕΝ Α.Ε.".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News