default-image

Δίωρη στάση εργασίας από το προσωπικό του ΠαΓΝΗ

Κρήτη
Δίωρη στάση εργασίας από το προσωπικό του ΠαΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, από τη 1:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι, αντιδρώντας τα΄σοο για τα εργασιακά τους δικαιώματα, όσο και για τη «διάλυση της δημόσιας υγείας», όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

Τέρμα πια στις αυταπάτες, στη λογική της αναμονής και των ψεύτικων υποσχέσεων!

Δεν αρκεί μόνο η αγανάκτηση, όταν αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε χωρίς ρεπό, με χρωστούμενες άδειες, με διπλοβάρδιες και όρους εργασιακού μεσαίωνα!  

Οργανώνουμε τώρα την πάλη μας ενάντια στη διάλυση της δημόσιας Υγείας!

Χρησιμοποιούμε το μοναδικό αναντικατάστατο όπλο, τη συλλογική μας δράση, τη μαζικοποίηση του σωματείου μας!

Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

Όλοι στην 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Δευτέρα 23/1 από τις 13:00 ως τις 15:00 Συγκέντρωση στο αμφιθέατρο και ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Κόβουμε τη βασιλόπιτα του σωματείου μας και οργανώνουμε τον αγώνα μας!!!

Μια χρονιά πέρασε με αγώνες, διεκδικήσεις, επιτυχίες και αποτυχίες στην πορεία για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους. Πραγματοποιούμε ειδική Γενική Συνέλευση με θέμα διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της δράσης της διοίκησης του σωματείου μας στον ένα χρόνο της θητείας της. Κρίνουμε απαραίτητο αυτόν τον απολογισμό ώστε να δείξουμε έμπρακτα τη θέση μας, ότι η γνώση και η συμμετοχή των εργαζομένων στα δρώμενα του σωματείου αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της ύπαρξης του.

Θεωρούμε βασικό να ειπωθεί ότι το σωματείο μας δεν στάθηκε χειροκροτητής καμιάς αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής (παλιάς και νέας) αλλά ούτε και υλοποιητής της. Συνέβαλε στο μέτρο του δυνατού να μην μειωθούν οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, καθώς επίσης τα προβλήματα της Υγείας να αποτελούν θέμα που απασχολεί την κοινωνία του Ηράκλειου συνολικότερα και όχι μόνο. Αποκάλυψε την αιτία των προβλημάτων αλλά και τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας.

Αντιτάχθηκε σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα όλων των κυβερνήσεων που δεν στόχευαν μόνο ενάντια στην υγεία-πρόνοια αλλά και στη σοβαρή επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Πήρε επιπλέον πρωτοβουλίες, μικρές ή μεγάλες, για πολλά από τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους - πέρα από τα ζητήματα του χώρου ή του κλάδου. Τάχθηκε στο μεγάλο μέτωπο της εργατικής τάξης υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα των εργαζομένων και απέναντι στην εργοδοσία, είτε αυτή είναι το ίδιο το κράτος είτε οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν μπει στα νοσοκομεία με διάφορες μορφές.

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θέλει να γίνουμε φτηνότεροι εργαζόμενοι και να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών, οδηγεί στο «ρήμαγμα» μισθών και συντάξεων, μειώνει το «μη μισθολογικό κόστος» μέσω της περικοπής των κρατικών κι εργοδοτικών δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη και τη μετατρέπει σε υποβαθμισμένο και ολοένα ακριβότερο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες και ευνοϊκό πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτή η πολιτική ευθύνεται για μία σειρά άθλιων καταστάσεων που ζούμε στο πετσί μας: υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, περικοπές στους μισθούς των υγειονομικών, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μονάδων ΠΕΔΥ και κλινικών, ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, αύξηση των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα και, τέλος, εφαρμογή του «πλαφόν» στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης για την Υγεία οικοδομείται πάνω σε ένα «μεγαλειώδες» ψέμα. Ότι δήθεν αν ολοκληρωθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει το 3° Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα έτη 2017- 2018, θα έρθει η «δίκαιη ανάπτυξη» που θα έχει ως αποτέλεσμα και την ουσιαστική βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΙΑ!!!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News