Κρήτη

Σχολεία αναζητούν νέα στέγη στα Χανιά

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή οκτώ νέων σχολικών μονάδων στο δήμο Χανίων μέσω της Σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή οκτώ νέων σχολικών μονάδων στο δήμο Χανίων μέσω της Σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Αυτό μεταξύ άλλων είπε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο δημαρχείο της πόλης που είχε ως θέμα την ισόρροπη κατανομή του αριθμού των μαθητών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Χανίων, αλλά και την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, προκειμένου να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες στέγασης των παιδιών στις σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα σε αυτές, που αντιμετωπίζουν χρόνια ζητήματα.

Ο δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε ότι μέχρι να δημιουργηθούν οι νέες σχολικές μονάδες θα πρέπει να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης.

«Η αγωνία, που έχουμε ως δημοτική αρχή, είναι να έχουμε τα λιγότερα δυνατά προβλήματα σε συνεννόηση και συνεργασία με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας και τους συλλόγους γονέων, ως προς την κατανομή των μαθητών και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς προτεραιότητά για μας είναι τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε αξιοπρεπείς συνθήκες», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας, υπογραμμίζοντας ότι, « θα πρέπει να προτιμάται η μετακίνηση των μαθητών από το να βρίσκονται στοιβαγμένοι σε ακατάλληλες αίθουσες, προκάτ και συνθήκες που δεν τιμούν την κοινωνία μας».

Σχόλια