default-image

Ο Ηρακλειώτης με την Πρόσκληση για την Ορκωμοσία Τραμπ

Κρήτη
Ο Ηρακλειώτης με την Πρόσκληση για την Ορκωμοσία Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνιμος κάτοικος του Ηρακλείου, με καταγωγή από την Νεάπολη Λασιθίου και σε ηλικία 40 ετών, ο Ανδρέας Τσιλογιάννης, άλλοτε στο γραφείου Τύπου στη Ν.Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, που γρήγορα πήρε αποστάσεις από την τρέχουσα πολιτική και σήμερα είναι αρθρογράφος - συνεργάτης σε ένα από τα διασημότερα ελληνοαμερικανικά site, του Έλληνα ανταποκριτή στη Ουάσιγκτον του Μιχάλη Ιγνατίου, το www.mignatiou.com, είναι ένας από τους λίγους Κρητικούς, που έλαβε επίσημη πρόσκληση για τις διήμερες εκδηλώσεις Ορκωμοσίας του 58ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Πρόσκληση για το δείπνο στις 19 Ιανουαρίου που οργανώνει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής, η Ελληνική Ομογένεια αλλά και στα ελληνοαμερικανικής καταγωγής, νέα ανώτατα στελέχη που θα πλαισιώσουν τον νέο Αμερικανικό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ στη θητεία του που ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή, με επιδράσεις και συνέπειες για όλο το Πλανήτη.

Η πρόσκληση ταυτόχρονα είναι και το "διαβατήριο" όπως αναγράφεται στο σχετικό ενημερωτικό mail που απεστάλη από τις ΗΠΑ, στον Ανδρέα Τσιλογιάννη, για να παραστεί στη τελετή ορκωμοσίας του 58ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Το www.neakriti.gr, αναζήτησε τον κ. Τσιλογιάννη, ο οποίος επιβεβαίωσε οτι πράγματι έχει λάβει επίσημη πρόσκληση την οποία και μας παρουσίασε.

Ταυτόχρονα μας γνωστοποίησε, ότι παρά την εξαιρετική τιμή που του γίνεται από την ελληνοαμερικανική κοινότητα των ΗΠΑ κατά βάση, λόγοι οικογενειακοί καθιστούν απαγορευτικό το ταξίδι αυτό.

Ωστόσο προτίθεται να παραστεί σε μία ακόμη πρόσκληση που ήδη του έχει γίνει, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Λευκό Οίκο παρουσία του Προέδρου των ΗΠΑ, αφού η Εθνική μας Εορτή, είναι η μία από τις δύο (της Ιρλανδίας η άλλη), που εορτάζεται και από τον εκάστοτε Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το www.neakriti.gr παρουσιάζει για του λόγου το αληθές και τη σχετική επίσημη πρόσκληση, για τις εκδηλώσεις με αφορμή την ορκωμοσία του 58ου Προέδρου των ΗΠΑ. Η πρόσκληση είναι αυστηρά προσωπική και μάλιστα σε αυτήν αναγράφεται τόσο το διήμερο των εκδηλώσεων, όσο και το τυπικό αλλά και το γεγονός ότι αποτελεί για τον κάτοχο του, το μόνο νομιμοποιητικό έγγραφο -εισόδου, σε ό,τι περικλείει τις εκδηλώσεις για την ορκωμοσία Τράμπ.

Σημειώνεται, ότι στο οργανωτικό κομμάτι, τα θρησκευτικά δόγματα που είναι επίσημα αναγνωρισμένα στις ΗΠΑ και οι ομογενειακές ομοσπονδίες, αναλαμβάνουν η καθεμία για τους πιστούς και τους πολίτες καταγωγής που εκπροσωπούν, την ευθύνη συμμετοχών και προσκλήσεων για τις τελετές που περιλαμβάνει η 58η ορκωμοσία, ανεξάρτητα από τις πρόνοιες της Αμερικανικής Διοίκησης ή της επίσημες αντιπροσωπείες ηγετών κρατών και διεθνών οργανισμών.  

- Η Πρόσκληση στον Ηρακλειώτη

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι καλεσμένος στις διήμερες εκδηλώσεις της 58ης Ορκωμοσίας του Προέδρου των ΗΠΑ, από την ελληνοαμερικανική Ομογένεια και κορυφαίους ομογενειακούς παράγοντες.

Όπως δήλωσε στο www.neakriti.gr, "η βάση της πρόσκλησης, είναι από τον Αρχιεπίσκοπο Γέρων της Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Άρχοντα κ. Ρεινς Πρίμπους (Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου , τον Άρχοντα κ. Γεώργιο Τζιτζίκο, Διευθυντή του Λευκού Οίκου αλλά και από τον Άρχοντα Γκας Μπιριλάκη μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου". Όλοι τους θα έχουν το γενικό πρόσταγμα, τόσο στις διήμερες εκδηλώσεις για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, όσο και στην ορκομωσία του 58ου Προέδρου των ΗΠΑ την Παρασκευή αυτή 20 Ιανουαρίου, όπως σημειώνει με νόημα

"Να τονιστεί ότι είμαι καλεσμένος για την Ορκωμοσία του 58ου Προέδρου των Ενωμένων Πολιτειών, όποιος και αν ήταν ο νικητής. Δεν είμαι καλεσμένος του  Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά, αλλά καλεσμένος για τις εκδηλώσεις Ορκωμοσίας του 58ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, με βάση το θεσμικό τελετουργικό και για την ελληνοαμερικανική ομογένεια που ισχύει πάγια και διαχρονικά".

Το περίφημο email, με το οποίο έφτασε η σχετική πρόσκληση, αναφέρει ότι αποτελεί η πρόσκληση αυτή το "pass" για τις εκδηλώσεις του διημέρου 19- 20 Ιανουαρίου καθώς και για την δεξίωση - δείπνου, που αφορούν τις εκδηλώσεις για την 58η Ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η πρόσκληση- δείπνου ειδικότερα, αφορά την δεξίωση, που διοργανώνεται στο Μετροπόλιταν Club της Ουάσινγκτον στη (κόκκινη αίθουσα), την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου του 2017 στις 17:00 - 19:00.

Στη δεξίωση έχουν κληθεί επίσημα, όπως αναγράφεται  από την  Εξοχότητα του Αρχιεπισκόπου - Γέρων της Αμερικής Δημητρίου,  και τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου,  Ρεινς Πρίμπους, Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Γιώργος Τζιτζίκος, Διευθυντής του Λευκού Οίκου αλλά και του Άρχοντα Γκας Μπιριλάκη, μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου.

Παράλληλα οι καλεσμένοι θα παραβρεθούν και στην τελετή Ορκωμοσίας του 58ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσινγκτον.

Αναμενόμενοι προσκληθέντες τιμώμενοι ως φιλοξενούμενοι (guest) στην εκδήλωση θα παραβρεθούν, Αμερικανοί Γερουσιαστές, Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και Διοικητικών Ανώτερων Υπαλλήλων.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση δεν μεταφέρεται, είναι προσωπική και πρέπει να δοθεί στην πόρτα για είσοδο, για λόγους προσωπικής ασφάλειας, με ένδυση που θα περιέχει υποχρεωτικά παλτό και γραβάτα.

Το email, αποτελεί είσοδο για όλες τις εκδηλώσεις στην Ουάσινγκτον που αφορούν την 58η Ορκωμοσία του Αμερικανού Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. (Για τους Αμερικανούς πλέον είναι Ιδιότητα όχι, Ορκωμοσία του Τραμπ ή του Ομπάμα ή του Κλίντον).

Καλεσμένος ο Κρητικός Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι από τον Αρχιεπίσκοπο και Γέρων Αμερικής Δημήτριο και τους κ.κ., Πρίμπους και Τζιτζίκο.

- Οι φωτογραφίες και το ρεπορτάζ

Όπως λέει ο Ανδρεάς Τσιλογιάννης "όλα ξεκίνησαν από το ρεπορτάζ στο neakriti.gr και τη δημοσίευση των φωτογραφιών που εξασφάλισα από το αρχείο του κ. Χορόζογλου και παραχώρησα σε αποκλειστική χρήση του κ. Σαχίνη και αφορούσαν τις εικόνες του κ. Πρίμπους να λαμβάνει την Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο και Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριο.

Το ρεπορτάζ πήρε έκταση πανελλήνιας διάστασης με όλα τα έντυπα και τηλεοπτικά κεντρικά μέσα της χώρας να ασχοληθούν και το συγκεκριμένο ρεπορτάζ να γίνει πρώτο θέμα στη χώρα.

Σημαντικό ρόλο, για την πρόσκληση από την ομογένεια στις εκδηλώσεις για την ανάδειξη του 58ου Αμερικανού Προέδρου, έπαιξε και η συνεργασία μου με το site www.mignatiou.com, του Μιχάλη Ιγνατίου, όπου εδώ και ένα χρόνο δημοσιεύονται πολιτικές μου αναλύσεις, οι οποίες διαβάζονται από τους Ελληνοαμερικανούς και εξαιτίας αυτής της συνεργασίας, αναπτύχθηκε η σχέση με τον κύριο Ιωάννη Χορόζογλου, ο οποίος είχε εμφανισθεί στην ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Σαχίνη στο Ράδιο 9,84, αναλύοντας τις Αμερικανικές Εκλογές.

Την περασμένη εβδομάδα, στις 11 Ιανουαρίου, έλαβα το email όπου με βάση αυτό είμαι καλεσμένος στη διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται προς τιμή της 58ης Ορκωμοσίας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και στην τελετή ορκωμοσίας του 58ου Αμερικανού Προέδρου".

Μοιάζει λοιπόν εντυπωσιακά απροσδόκητη μία τέτοια πρόσκληση, σε μία κορυφαία θεσμικά στιγμή για τις ΗΠΑ, αλλά ο Ανδρέας Τσιλογιάννης που ζει στο Ηράκλειο, αποτελεί ίσως μία ακόμη ένδειξη ότι "στις ΗΠΑ ακόμη και τα πιο απροσδόκητα μπορεί να γίνουν εφικτά... ". Για κάποιους βέβαια μπορεί να είναι μία ακόμη ανάγνωση του "American Dream", αλλά για τον Ανδρέα, είναι απλά μία "επιβράβευση" των σχέσεων που έχει αναπτύξει πλέον μέσα από την αρθρογραφία του με την ελληνοαμερικανική ομογένεια.  

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News