default-image

Νέες αποκαλύψεις: Σκότωσαν τον Ιάκωβο για...14.000€ (video)

Κρήτη
Νέες αποκαλύψεις: Σκότωσαν τον Ιάκωβο για...14.000€ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου που έχει συγκλονίσει την Κρήτη . Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στις απολογίες των κατηγορουμένων αρχής γενομένης από τον 25χρονο.

Οι κατηγορούμενοι φαίνεται να ήταν  ... λαλίστατοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος αποποιείται την ευθύνη για το θάνατο του συνεταίρου του. Μετά το αδιάσειστο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο του παρουσιάστηκε από τους αστυνομικούς και το οποίο δείχνει τον 25χρονο να οδηγά το αυτοκίνητο του Εμμανουήλ και τον 34χρονο να βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού, ο τελευταίος άλλαξε τα όσα είχε υποστηρίξει αρχικά.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια

Ειδικότερα, ο 34χρονος φέρεται να παραδέχεται ότι συμμετείχε και ο ίδιος στην "παγίδα" που φαίνεται πως στήθηκε στο συνέταιρό του, παρασύροντάς τον σε ραντεβού στην περιοχή του Σκαφιδαρά Ηρακλείου. Ωστόσο, φέρεται να ισχυρίζεται ότι, πριν φτάσει στο σημείο, δέχτηκε τηλεφώνημα από το νεαρό συγκατηγορούμενό του, ο οποίος του είπε ότι είχε σκοτώσει το θύμα και το είχε τοποθετήσει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΨΑΧΝΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 39ΧΡΟΝΟΥ: ΠΩΣ Η ΚΑΜΕΡΑ "ΟΔΗΓΗΣΕ" ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Ανατριχίλα

Στο μεταξύ, προκαλούν ανατριχίλα τα όσα φέρεται να είπε ο 34χρονος στους αστυνομικούς για τη στιγμή που αντίκρισε το νεκρό συνέταιρό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος είπε ότι άνοιξε το πορτμπαγκάζ και είδε μέσα τον Ιάκωβο. Στη συνέχεια τον τράβηξε έξω για να δει αν ήταν νεκρός. Τότε φέρεται να βεβαιώθηκε για το θάνατο του 39χρονου, καθώς, όπως είπε, ο αυχένας του ήταν σπασμένος, ενώ το πρόσωπό του ήταν βουτηγμένο στο αίμα...

Την ίδια εκδοχή με τον 34χρονο φέρεται να παρουσίασε ενώπιον των Αρχών και η 30χρονη σύντροφός του. Η κοπέλα υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι παρέλαβε το φίλο της και τον 25χρονο από το σημείο όπου πέταξαν το πτώμα του Ιάκωβου Εμμανουήλ. Σύμφωνα με την ίδια, δε γνώριζε την τραγική κατάληξη του 39χρονου: Η 30χρονη κατάλαβε ότι ο Εμμανουήλ ήταν νεκρός μόνο όταν άκουσε τους δύο άνδρες να συνομιλούν μεταξύ τους για το θύμα, λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να τον βγάλουν από το πορτμπαγκάζ γιατί ήταν βαρύς. Εξάλλου, η κοπέλα φέρεται να κατέθεσε ότι η ίδια έπλυνε τα ρούχα του συντρόφου της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ματωμένα παπούτσια του 34χρονου εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Το πόρισμα

Όπως ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου άνδρα, Διονύσης Βέρρας, το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον ακριβή χρόνο θανάτου του Εμμανουήλ θα είναι καθοριστικό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, τότε θα ξεκαθαρίσει και η εμπλοκή των φερόμενων ως συμμετεχόντων στην ανθρωποκτονία. Κι αυτό επειδή ο 25χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Εμμανουήλ δολοφονήθηκε από τον 34χρονο κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του, ενώ ο εντολέας τού κ. Βέρρα ισχυρίζεται ότι ο 39χρονος είχε ήδη σκοτωθεί από τον 25χρονο.

ΑΔΕΛΦΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ

«Ήθελε να μου ρίξει στάχτη στα μάτια»

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αδερφός τού Ιάκωβου Εμμανουήλ, ο συνέταιρός του χρωστούσε στον 39χρονο περίπου 14.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αδερφό του θύματος, τα χρήματα αυτά ξοδεύτηκαν για την αγορά του εξοπλισμού της εταιρείας που είχαν πρόσφατα ανοίξει οι δύο συνέταιροι. Εξάλλου, ο αδερφός του αδικοχαμένου Εμμανουήλ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίον ο 34χρονος επιχείρησε να "ρίξει στάχτη στα μάτια" τόσο του ίδιου, όσο και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα πάντα λοιπόν με τον αδερφό του Ιάκωβου, την ημέρα που φέρεται να σημειώθηκε το έγκλημα, ο 34χρονος τού τηλεφώνησε και του είπε ότι ο αδερφός του έχει εξαφανιστεί. «Είναι σοβαρά τα πράγματα και την έχει άσχημα ο Ιάκωβος», φέρεται να του είπε, την ώρα που ο ίδιος προσπαθούσε να τον καθησυχάσει, καθώς δεν μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι ο συνέταιρος του αδερφού του θα έφτανε σ' αυτό το σημείο. Σημειώνεται ότι ο αδερφός τού Εμμανουήλ είπε ότι ο 34χρονος δε φοβάται την Αστυνομία, αλλά τον ίδιο...

Ο φερόμενος δράστης προσποιόταν ότι έψαχνε τον Ιάκωβο αναρτώνοντας σημοσιεύματα του neakriti.gr

Εξάλλου, τρομερή εντύπωση έχουν προκαλέσει και οι αναρτήσεις του 34χρονου κατηγορούμενου στο Facebook. Όπως μπορεί να δει κάποιος στο προσωπικό του προφίλ, έχει κοινοποιήσει δημοσίευμα του neakriti.gr, στο οποίο η γυναίκα του αδικοχαμένου Ιάκωβου απηύθυνε κραυγή αγωνίας, σε μια προσπάθεια να βρει το σύντροφό της, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί. Εξάλλου, ο 34χρονος προκάλεσε το ξέσπασμα οικείων του 39χρονου, καθώς, λίγες μόνο ώρες μετά το έγκλημα, δημοσίευσε φωτογραφία με τον ίδιο να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης μπροστά σε τζάκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News