default-image

Οι γρίφοι του σατανικού εγκλήματος & οι συλλήψεις video-pics

Κρήτη
Οι γρίφοι του σατανικού εγκλήματος & οι συλλήψεις video-pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν τα άτομα τα οποία κλήθηκαν να καταθέσουν τα τελευταία 24ωρα για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Ιάκωβου Εμμανουήλ οδήγησαν τελικά την Αστυνομία στον εντοπισμό των τριών προσώπων που κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον 39χρονο επιχειρηματία, πατέρα ενός 8χρονου παιδιού. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει, μάλιστα, γνωστά μέχρι χθες το βράδυ, το έγκλημα οφείλεται - κατά πάσα πιθανότητα - σε οικονομικές διαφορές.

Χθες, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία, το πτώμα του οποίου βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες σε αγροτική περιοχή της Ρογδιάς του Ηρακλείου.

Η ΚΡΗΤΗ ΤV κατέγραψε τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε τρία άτομα, το ένα εκ των οποίων είναι μάλιστα ο 34χρονος άνδρας με τον οποίο το θύμα είχε ανοίξει πρόσφατα επιχείρηση σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ένας 25χρονος από την Αθήνα, ο οποίος ήταν κοινός γνωστός των δύο συνεταίρων. Το τρίτο άτομο το οποίο βαρύνεται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είναι η 30χρονη σύντροφος του συνεταίρου του Εμμανουήλ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ

Το σημείο στο οποίο φέρεται να έγινε ο ξυλοδαρμός.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 39ΧΡΟΝΟΥ: ΠΩΣ Η ΚΑΜΕΡΑ "ΟΔΗΓΗΣΕ" ΣΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η επιχείρηση του θύματος.

Οι γρίφοι του εγκλήματος

Μέχρι χθες το βράδυ, πάντως, οι Αρχές δεν είχαν ξεδιαλύνει το μυστήριο αναφορικά με το ποιος ήταν αυτός ο οποίος επέφερε τα θανάσιμα χτυπήματα στον 39χρονο: Ο 34χρονος έριχνε την ευθύνη στον 25χρονο και τούμπαλιν...

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό κομμάτι του "παζλ" το οποίο παραμένει άλυτο. Κι αυτό καθώς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το μέρος στο οποίο ο άτυχος Εμμανουήλ δολοφονήθηκε, πριν πεταχτεί το άψυχο κορμί του στη Ρογδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές "χτενίζουν" την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στο ΒΑΚ και γνωστό κέντρο συνεστιάσεων, έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Η Αστυνομία αναζητά στοιχεία στην εν λόγω περιοχή, δεδομένου ότι οι δράστες φέρονται να παρέσυραν εκεί τον 39χρονο και στη συνέχεια να τον χτύπησαν - πιθανότατα - με κάποιο ξύλο. Αναφορικά με το κίνητρο του εγκλήματος, όλα δείχνουν ότι ο Ιάκωβος Εμμανουήλ πλήρωσε με τη ζωή του το ότι ζήτησε να του επιστραφούν χρήματα που του όφειλαν...

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί περιμένουν την πολύτιμη συνδρομή και των πορισμάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., στην Αθήνα, όπου εξετάζονται τα ρούχα του θύματος, αισιοδοξώντας να βρουν γενετικό υλικό του δράστη (ή των δραστών).

Πώς έφτασε η ΕΛ. ΑΣ. στις συλλήψεις

Τα τελευταία 24ωρα ο κλοιός των Αρχών είχε σφίξει γύρω από τον 34χρονο συνέταιρο του Εμμανουήλ. Εκμεταλλευόμενη παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, η Αστυνομία συνέλαβε τον 34χρονο. Ωστόσο, το στοιχείο που φέρεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αρχίσουν να ανοίγουν τα στόματα ήταν η αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού που συλλέχθηκε από κάμερες ασφαλείας, όπου φαίνεται το αυτοκίνητο του αδικοχαμένου επιχειρηματία να πορεύεται με κατεύθυνση τη Ρογδιά (όπου εντοπίστηκε τελικά η σορός του), ενώ από πίσω του ακολουθούσε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται να οδηγούσε η 30χρονη σύντροφος του 34χρονου.

Η κοπέλα, ανακρινόμενη, φέρεται να λύγισε και να ομολόγησε ενώπιον των Αρχών ότι το άτομο που παρέλαβε με το δεύτερο αυτοκίνητο τον 34χρονο, προκειμένου εκείνος να διαφύγει από τη Ρογδιά, ήταν η ίδια. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, οι αστυνομικοί επανήλθαν στον 34χρονο, ο οποίος υπό το βάρος των νέων στοιχείων φέρεται να ομολόγησε ότι "ξεφορτώθηκε" το πτώμα του Εμμανουήλ. Δεν ομολόγησε, ωστόσο, ότι ήταν αυτός που σκότωσε το συνέταιρό του: Αντίθετα, "έδειξε" στις Αρχές ένα νεαρό από την Αθήνα, ο οποίος ήταν γνωστός τόσο του ίδιου, όσο και του θύματος.

Σύμφωνα με τον 34χρονο, ο ηλικίας 25 ετών άνδρας είναι το άτομο που σκότωσε τον Εμμανουήλ.

Ο 25χρονος, ο οποίος το διάστημα αμέσως μετά το φονικό φέρεται να βρισκόταν στην Αθήνα - από όπου και κατάγεται - επέστρεψε χθες το πρωί στην Κρήτη και παραδόθηκε στις Αρχές. Ο λόγος για τον οποίο φέρεται να πήγε μόνος του στην Αστυνομία είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα "έφοδο" στο σπίτι της κοπέλας του στο Ηράκλειο: Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι της νεαρής γυναίκας μικροποσότητα κάνναβης και τη συνέλαβαν. Η ίδια φέρεται να ενημέρωσε το φίλο της ότι συνελήφθη και, βλέποντας ότι ο αστυνομικός κλοιός γύρω του σφίγγει ολοένα και περισσότερο, ο 25χρονος επέλεξε να παραδοθεί μόνος του. Παρ' όλα αυτά, ο νεαρός σε καμία περίπτωση δε δέχεται ότι σκότωσε αυτός τον 39χρονο, ρίχνοντας την ευθύνη στον 34χρονο.

Πήραν προθεσμία

Τελικά, χθες, ο 34χρονος, ο 25χρονος και η 30χρονη οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στον εισαγγελέα, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Ο εισαγγελέας άσκησε στον κάθε ένα από τους τρεις ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, από κοινού. Εν συνεχεία, οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθούν. Και οι τρεις ζήτησαν - και πήραν - προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Ο νεαρός από την Αθήνα θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη, ενώ ο 34χρονος μαζί με την 30χρονη θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται την Πέμπτη. Όσον αφορά στη σύντροφο του 25χρονου, η οποία δεν εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας και βαρύνεται με πλημμεληματική κατηγορία, αναμένεται να δικαστεί σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ρεπορτάζ : Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News