Κρήτη

«Λέμε OXI σε ό,τι μας ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει…»

Διήμερο συμμετοχικού διαλόγου με τίτλο «Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει... ΝΑΙ στη ζωή», το οποίο αφιερώνεται στη μνήμη του γιατρού Μιχάλη Μπονατάκη.

Διήμερο συμμετοχικού διαλόγου με τίτλο «Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας ρυπαίνει, σε ό,τι μας πεθαίνει... ΝΑΙ στη ζωή», το οποίο αφιερώνεται στη μνήμη του γιατρού Μιχάλη Μπονατάκη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, από τις 16:30 έως τις 21:00 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στα Χανιά.

Το διήμερο συνδιοργανώνεται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, τον δήμο Αποκορώνου, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το e-επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στόχος του είναι η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών σε ζητήματα όπως, το κάπνισμα, τα τροχαία, η κακοποίηση ανθρώπων-ζώων, η ρύπανση, η μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας, η κλιματική αλλαγή, ενώ θα αναζητηθούν και τα αίτιά τους.

Επίσης, η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας συντονισμένου συμμετοχικού δια-δημοτικού διαλόγου και η ανάληψη υπεύθυνης κοινοτικής δράσης των αυτοδιοικητικών, εκπαιδευτικών, πολιτισμικών και εκπροσώπων ομάδων, φορέων, εθελοντών και της κοινωνίας των πολιτών πάνω σε αυτά τα θέματα.

Σχόλια