Κρήτη

Δολοφονία 39χρονου: Πως η κάμερα "οδήγησε" σε συλλήψεις

Με τη σύλληψη 4 προσώπων η ΕΛΑΣ έφτασε στην άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία. Πως η κάμερα "πρόδωσε" τις κινήσεις.

Μέσα από τις αντικρουόμενες καταθέσεις των τεσσάρων ατόμων που εμπλέκονται στην δολοφονία  του Ιάκωβου Εμμανουήλ, η ΕΛΑΣ προσπαθεί να συνθέσει το σκηνικό του στυγερού εγκλήματος ώστε να εντοπιστεί το ακριβές σημείο όπου χτυπήθηκε άγρια από τους δράστες, να προσδιοριστεί πως και ποιος από τους δυο άνδρες που κρατούνται επέφερε το θανάσιμο καθώς τόσο ο συνεταίρος του, όσο και ο 25χρονος Αθηναίος, μεταφέρουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Άφωνοι μπροστά στις αποκαλύψεις έμειναν οι περίοικοι σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου όπου οι δυο συνεταίροι είχαν ανοίξει πρόσφατα την εταιρία τους. Πάνω στο γραφείο του 39χρονου βρίσκονται ακόμη φωτογραφίες με το ανήλικο παιδί του…

Η επιχείρηση του θύματος στο Ηράκλειο

Η κάμερα "πρόδωσε" τις κινήσεις

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές από το απόγευμα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί είχαν ήδη προχωρήσει από την αρχή της έρευνας στη σύλληψη του 34χρονου συνεταίρου του με αφορμή παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του για απάτες. Καταλυτικό στοιχείο στάθηκε η αξιοποίηση βίντεο στο οποίο φαίνεται ο 34χρονος να οδηγεί το αυτοκίνητο του θύματος με κατεύθυνση τη Ροδιά όπου πέταξε το πτώμα σε ρυάκι. Πίσω του ακολουθεί ένα δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο οδηγεί η σύντροφος του

Τι ομολόγησε η 30χρονη

Η 30χρονη Ηρακλειώτισσα ανακρινόμενη δεν μπόρεσε να αντικρούσει τα στοιχεία και ομολόγησε ότι εκείνη ήταν που τον παρέλαβε για να διαφύγουν από την περιοχή της Ροδιάς. Ακολούθησε νέα ανάκριση του 34χρονου ο οποίος αρνείται ότι ευθύνεται για το θάνατο του συνεταίρου του. Εμπλέκει όμως τον  25χρονο από την Αθήνα κοινό γνωστό στους, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του ήταν παρόν στη φονική παγίδα που του έστησαν, όταν του έκλεισαν ραντεβού στο δρόμο για το Καβροχώρι.

Το αυτοκίνητο με το οποίο είχε εξαφανιστεί το θύμα

Τον παρέσυραν και τον χτύπησαν άγρια

Οι αστυνομικοί ερευνούν την ευρύτερη περιοχή όπου οι δράστες τον παρέσυραν και τον χτύπησαν άγρια πιθανότατα με κάποιο ξύλο, αναζητώντας τη λίμνη αίματος που πιθανότατα προκλήθηκε όταν ο ένας από τους κατηγορούμενους διέλυσε κυριολεκτικά το πρόσωπο του θύματος.

Ο 27χρονος που έφυγε αμέσως μετά για την Αθήνα επέστρεψε στην Κρήτη. Το πρωί της Δευτέρας αναγκάστηκε να εμφανιστεί και να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές των Χανίων όταν ενημερώθηκε πως αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι της φίλης του στο Ηράκλειο και τη συνέλαβαν αφού βρήκαν μικροποσότητα κάνναβης στην κατοχή της.

Κίνητρο του εγκλήματος τα λεφτά

Κίνητρο του εγκλήματος φαίνεται να ήταν ένα χρηματικό ποσό που ο Ιάκωβος Εμμανουήλ ζητούσε να του επιστρέψει ο συνεταίρος του…  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 39ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 39ΧΡΟΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 39ΧΡΟΝΟΥ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες:  Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια