Κρήτη

Κρήτη: Από Κυριακή του χιονιά σε Κυριακή ζέστης & βροχών

Οι πρωτιές της Κρήτης αυτήν την Κυριακή. Μετά τα χιόνια και τον παγετό, ήρθαν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι βροχές

Μπορεί οι νοτιάδες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα Δευτέρα στην Κρήτη ,ωστόσο χθες το νησί κατέγραψε υψηλά ποσοστά αναφορικά με την βροχή αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες

Και να φανταστεί κανείς ότι σαν χθες την προηγούμενη Κυριακή, το χιόνι είχε ντύσει στα λευκά την Κρήτη, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

Μια εβδομάδα ακριβώς μετά ο καιρός ήταν τελείως διαφορετικό στο νησί όπου πρωταγωνίστησαν αυτήν την φορά οι κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις με την Κρήτη μάλιστα να κατακτά πρωτιά στα ύψη βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της Κυριακής 15/1/2017 καταγράφηκαν στη Σαμαριά (56 χιλιοστά),  Ασκύφου Ρεθύμνου (41 χιλιοστά), Σέμπρωνα Χανίων (26 χιλιοστά), στον Καβομαλιά (23 χιλιοστά) και στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου (22 χιλιοστά).

Ενώ το νησί βρέθηκε και στις πρώτες θέσεις αναφορικά με τις θερμοκρασίες την ώρα που όλοι και δη οι Κρητικοί θυμούνται ότι ο υδράργυρος την περασμένη Κυριακή όχι μόνο είχε κατρακυλήσει αλλά είχε πέσει και υπό το μηδέν .

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή 15/1/2017 σημειώθηκαν στη Λίνδο Ρόδου..17.7 βαθμοί, στη Σητεία... 17.4 βαθμοί, στη Φαλάσαρνα Χανίων.. 17 βαθμοί, στην Κάσσο, στο Κολυμπάρι Χανίων και στα Χανιά.. 16.7 βαθμοί, στην Κατταβια Ρόδου.. 16.6 βαθμοί, στο Λέντα Ηρακλείου και στον Πλατανιά Χανίων.. 16.3 βαθμοί και στο Ανατολικό Ηράκλειο..16.2 βαθμοί Κελσίου.

Επιμέλεια:Βάλια Μπούη

Σχόλια