Κρήτη

Β.Μπούτας: Είμαστε έτοιμοι να βγούμε στους δρόμους

Έτοιμοι να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου φέρονται να είναι οι αγρότες των μπλόκων με τον Βαγγέλη Μπούτα , πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν.Καρδίτσας να λέει στο Ράδιο 9,84 πως τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου επιδεινώνονται κάθε χρόνο που περνάει.

Όχι του ιδίου επίσης στο διάλογο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη βάση της γραμμής υπομονή μέχρι το 2018 και βλέπουμε σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός πρόσφατα από την Κρήτη.

«Η κυβέρνηση τηρεί μέχρι κεραίας αυτά που συμφώνησαν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό πριν από λίγους μήνες, δηλαδή τα 25 σημεία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, από την Πάτρα, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αχαΐα.


Σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων σε παραγωγούς που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, είπε ότι «οι υπηρεσίες είναι σε πολύ μεγάλη ετοιμότητα για τέτοιες περιπτώσεις και πως ο ΕΛΓΑ θα ανταποκριθεί άμεσα.

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, είπε: ''Σέβομαι απόλυτα τον αγώνα των αγροτών και τα αιτήματά ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με κάποια από αυτά, διότι αυτό έχει να κάνει με τις πολιτικές τοποθετήσεις''.

Επίσης, ανέφερε ότι ''απεδείχθη πως το ασφαλιστικό και το φορολογικό ήταν μια μεταρρύθμιση η οποία ήταν απολύτως αναγκαία, ώστε να είναι βιώσιμο το σύστημα και να μπορούμε να συντηρούμε την ασφάλιση και την κοινωνική προστασία, ακόμα και των ανασφάλιστων''.  

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «καταστήσαμε βιώσιμο το σύστημα μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές αθροιστικά με τη φορολογία, για το 85% των μικρών και φτωχών παραγωγών, και σε κάποιες περιπτώσεις οι μειώσεις είναι πολύ σημαντικές σε σχέση με το παλιό σύστημα».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιανουάριο ξεκινάει η επιστροφή πετρελαίου στους παραγωγούς, εξοφλώντας οφειλές από το 2013 και το 2014.

Σχόλια