default-image

Κοινωνικό πρόβλημα η παράνομη στάθμευση των οχημάτων

Κρήτη
Κοινωνικό πρόβλημα η παράνομη στάθμευση των οχημάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεικτά κλιμάκια της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας που θα πιστώνουν όχι τσουχτερά... Αλλά πρόστιμα φωτιά... επειχειρεί η δημοτική Αρχή, όπως όλα δείχνουν να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται στην πόλη και σχετίζεται με την παράνομη κίνηση και στάθμευση οχημάτων σε πεζόδρομους και σημεία πρόσβασης αναπήρων.

Μια κίνηση με την οποία εκτιμούν ότι μπορεί να περιοριστεί σε ένα σημαντικό βαθμό αυτή η πρακτική που δεν είναι απλά άσχημη για την εικόνα της πόλης αλλά και άκρως επικίνδυνη.

Μηχανές και αυτοκίνητα ξεπροβάλουν από το πουθενά. Σε πεζόδρομους, ράμπες αναπήρων, σημεία πρόσβασης και διέλευσης των τυφλών, ακόμη και στη μέση μέση των πιο κεντρικών σημείων όπου αμέριμνοι κινούνται πολίτες, με καροτσάκια στα οποία έχουν μικρά παιδιά και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

Τα φαινόμενα διευρύνονται μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργία των καταστημάτων εξηγούν οι πολίτες που κάνουν το σταυρό τους αν θελήσουν να διασχίσουν πεζόδρομους όπως αυτός της δαιδάλου, που συχνά μετατρέπεται σε κανονικό δρόμο κυκλοφορίας.

Για μια πάγια στάση και συμπεριφορά έκανε λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μανώλης Βασιλάκης που εξήγησε ότι το φαινόμενο είναι διαχρονικό, και όχι πάντως κολακευτικό για τους πολίτες του Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι η λογική της κακής οδηγικής αντίληψης όταν επιχειρείται να γίνει με πρόστιμα, τότε δείχνει πολλά για το κατά πόσο απουσιάζει η ευσυνειδησία.

Το πρόστιμο προς στιγμήν, για κίνηση σε πεζόδρομο  φτάνει τα 200 ευρώ και για στάθμευση τα 80, ενώ δεν αποκλείεται τα ποσά τα οποία θα καλούνται οι παραβάτες να πληρώνουν να εκτοξευθούν περαιτέρω, με ένα σημαντικό βέβαια μέρος των πολιτών να εξηγεί ότι μια τέτοια λογική ενισχύεται και από το γεγονός ότι δύσκολα έως καθόλου κάποιος δεν μπορεί να βρει να παρκάρει στην πόλη, δίχως να πληρώσει.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News