default-image

Μυστηριώδεις κλήσεις από το τηλέφωνο του θύματος

Κρήτη
Μυστηριώδεις κλήσεις από το τηλέφωνο του θύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πορίσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αλλά και στοιχεία που αναμένεται να προκύψουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Ιάκωβου Εμμανουήλ που εντοπίστηκε δολοφονημένος προ ημερών στη Ρογδιά Ηρακλείου, περιμένει η ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να λύσει το μυστήριο που καλύπτει την πολύκροτη υπόθεση.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερη εντύπωση έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί της συντρόφου του αδικοχαμένου επιχειρηματία, η οποία μιλώντας σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, δήλωσε ότι δέχτηκε κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του 39χρονου, σε μεταγενέστερο χρόνο αφότου χάθηκαν τα ίχνη του.

«Κάποια στιγμή, Πέμπτη ή Παρασκευή (σ.σ. τελευταία επικοινωνία του 39χρονου με τους οικείους του ήταν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου), δεν θυμάμαι, κάλεσε το τηλέφωνό του δύο φορές». Σύμφωνα με τη χαροκαμένη γυναίκα, αυτός (ή αυτοί) που την κάλεσαν, της έκλεισε το τηλέφωνο κι έκτοτε η ίδια έπαιρνε πίσω στον αριθμό του 39χρονου, μέχρι τη Δευτέρα, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Εξίσου καθοριστικά, πάντως, θεωρούνται και τα στοιχεία από τα τελευταία τηλεφωνήματα που φέρεται να δέχτηκε το θύμα από πρόσωπα (ή πρόσωπο) που - όπως όλα δείχνουν - του έστησαν παγίδα θανάτου. Τα εν λόγω στοιχεία αναμένεται να έρθουν στην επιφάνεια μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 39χρονου.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι κινήσεις του Ιάκωβου Εμμανουήλ πριν βρει φρικτό τέλος, τοποθετούνται από τις Αρχές στην ευρύτερη περιοχή του Καβροχωρίου, - όπου σύμφωνα με τη σπιτονοικοκυρά του, επρόκειτο να μεταβεί για επαγγελματικό ραντεβού -, αλλά και τη Ρογδιά, όπου εντοπίστηκε τελικά το πτώμα του. Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές αισιοδοξούν για την εξιχνίαση του εγκλήματος λόγω της αγριότητας με την οποία διαπράχθηκε, αλλά και της προχειρότητας με την οποία επιχειρήθηκε να εξαφανιστεί το πτώμα του 39χρονου.  

"Ηταν σαν ζόμπι"

Στο μεταξύ, προκαλούν ανατριχίλα τα όσα βίωσε η σύντροφος του Ιάκωβου Εμμανουήλ, όταν κλήθηκε στο σημείο που βρέθηκε η σορός του πατέρα του παιδιού της, προκειμένου να τον αναγνωρίσει. Όπως ανέφερε η ίδια, μιλώντας, με λυγμούς, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο σύντροφός της ήταν χτυπημένος σε όλο της το σώμα, με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί πολύ να τον αναγνωρίσει. «Ήταν σαν ζόμπι. Δεν τον γνώρισα» είπε αρχικά η γυναίκα. «Τότε μου λέει ο άνθρωπος «Κοίταξε καλά, είναι ο άνδρας σου». Και είδα τα ρούχα του και μετά πήγα πολύ κοντά του: Ήταν χτυπημένος σε όλο του το σώμα κι ήταν γεμάτος μελανιές. Το σώμα του ήταν πρησμένο».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News