default-image

Οι λόγοι που οδήγησαν την αγρότισσα στην απόπειρα

Κρήτη
Οι λόγοι που οδήγησαν την αγρότισσα στην απόπειρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, δίνοντας μάχη για τη ζωή της, νοσηλεύεται 48χρονη Ιεραπετρίτισσα αγρότισσα που αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της, καταναλώνοντας μικρή ποσότητα του ισχυρού οργανοφωσφορικού  φυτοφαρμάκου,Λανέιτ.

Τη 48χρονη μητέρα 4 παιδιών που ζει στην ευρύτερη Ιεράπετρα, εντόπισε ο 58χρονος σύζυγός της λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, πεσμένη μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, έχοντας τις αισθήσεις της και δίπλα της το φακελάκι με το ισχυρό φυτοφάρμακο, ενώ κρατούσε στο χέρι της ένα μπουκάλι του νερού, στο οποίο είχε διαλύσει τη σκόνη, έχοντας μόλις καταπιεί μια ή δύο γουλιές.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ

Πανικόβλητος τη σήκωσε στα χέρια του, την έβαλε στο αυτοκίνητό του  και οδηγώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε, τη μετέφερε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Στη διαδρομή, η 48χρονη είχε επαφή με το περιβάλλον και μιλούσε με το σύζυγό της, έχασε όμως τις αισθήσεις της λίγες εκατοντάδες μέτρα πριν το Νοσοκομείο.

Στις 5:30 μ.μ. οι γιατροί του νοσοκομείου της Ιεράπετρας, παρέλαβαν την 48χρονη και ακολουθώντας όλα όσα ορίζει το πρωτόκολλο, προχώρησαν στις προβλεπόμενες ιατρικές πράξεις, προκειμένου να ξεπλυθεί το στομάχι της και να αδειάσει από το υπολειπόμενο φυτοφάρμακο.

Σε ανάλογες περιπτώσεις δηλητηρίασης με οργανοφωσφορικά  φυτοφάρμακα, οι γιατροί ζητούν άμεσα οδηγίες από το Κέντρο Δηλητηριάσεων και χορηγούν θειική ατροπίνη, για να προκληθεί εμετός να σταματήσει η απορρόφηση του φυτοφαρμάκου από τον οργανισμό του ασθενούς και να υποστηριχτούν άμεσα η καρδιά και η αρτηριακή πίεση.

Αν το δηλητήριο έχει ληφθεί από το στόμα, απομακρύνεται με εμετό ή πλύση στομάχου. Η πρόκληση εμετού και η πλύση στομάχου φέρνουν αποτέλεσμα, όταν γίνονται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τη λήψη του φυτοφαρμάκου.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας έκριναν επιτακτική τη μεταφορά της άτυχης αγρότισσας γύρω στις 7:30 το βράδυ στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου έφτασε μετ' εμποδίων διασωληνωμένη.

Εκεί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που υπάρχουν για την κατάσταση της υγείας της. Θετικό ωστόσο θα είναι να περάσουν τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα με σταθεροποιημένη τη λειτουργία των ζωτικών της οργάνων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από το οικογενειακό της περιβάλλον, η 48χρονη που αποτελεί υπόδειγμα ιδιαιτέρως εργατικής αγρότισσας, δεν μπορούσε να αντέξει την πίεση των πιστωτικών ιδρυμάτων, που τηλεφωνούσαν καθημερινά στο σπίτι της, ενώ την ψυχολογική κατάσταση της όπως και του συζύγου της, είχαν επιβαρύνει, η κακή περυσινή χρονιά για τους παραγωγούς κηπευτικών, που φόρτωσε και νέα χρέη στην οικογένεια της, η στράτευση των δυο δίδυμων αγοριών της τον περασμένο μήνα και η μόνιμη εγκατάσταση της κόρης της στη Βόρεια Ελλάδα μακριά από το σπίτι της.

Ο 58χρονος σύζυγός της, η ίδια και ο μεγαλύτερος γιός τους είχαν περάσει από το πρωί της Πέμπτης, μια κουραστική μέρα στις καλλιέργειές τους, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε ότι η πολύτεκνη μητέρα είχε στο μυαλό της αυτό που αποπειράθηκε.

Αντίθετα στη συζήτηση που είχε προηγηθεί στο σπίτι, την ώρα του φαγητού, ήταν εκείνη που έδινε κουράγιο και δύναμη στο σύζυγό της, ο οποίος εξέφραζε πιο συχνά την απογοήτευσή του για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που είχαν περιέλθει.

Ότι πάντως, οι γιατροί και η οικογένεια της 48χρονης, διατηρούν αρκετές ελπίδες για να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή της, λόγω της γρήγορης αντιμετώπισης της κατάστασης της, το οφείλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο σκυλάκι της, που έδωσε το μήνυμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και οδήγησε τον 58χρονο στο αυτοκίνητο όπου είχε μόλις πέσει η σύζυγός του.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News