default-image

Για κλάματα η πρόταση Φωτίου για 12 ώρες σχολείο

Κρήτη
Για κλάματα η πρόταση Φωτίου για 12 ώρες σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδιά στα σχολεία από τις 08.00 το πρωί έως τις 20.00 το σχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση και ανακοίνωση από τη βουλή η Θεανώ Φωτίου. Εντονότατες οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

''Με συνδυασμό του ολοήμερου σχολείου και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία θα λειτουργούν μέσα στο σχολείο, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται στη σχολική μονάδα μέχρι τις 8 το βράδυ, είπε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δίνοντας το περίγραμμα των προθέσεων της κυβέρνησης, σε απάντηση ερώτησης  του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου για τις πολιτικές στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Είπε πως ο σχεδιασμός προβλέπει τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μμ και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ, είπε η υπουργός. 

Επίσης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα οικογενειακά επιδόματα, αλλά ταυτόχρονα, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «αν δεν πάμε σε ένα σύνολο παροχών-υπηρεσιών και όχι επιδομάτων, η επιδοματική πολιτική, ακόμη και στα κράτη που δίνουν πολύ μεγάλα επιδόματα για το κάθε παιδί, δεν αλλάζει την υπογεννητικότητα».

''Για τα κλάματα ο σχεδιασμός απαντούν οι δάσκαλοι. 12 ώρες παρκαρισμένα τα παιδιά σε ένα σχολείο,  αλλάζουν το μοντέλο της εκπαίδευσης, διαμορφώνουν άλλη γενιά αυριανών πολιτών κι εργαζόμενων, απαξιώνουν το ρόλο της οικογένειας  και λειτουργούν μόνο επιχειρηματικά'' λέει στο Ράδιο 9,84 ο δάσκαλος μανόλης Μπελαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News