Κρήτη

Στο DNA οι απαντήσεις για τη δολοφονία του Ιάκωβου - video

Σαρώνουν κάθε σημείο οι αστυνομικοί αναζητώντας DNA. Το γενετικό υλικό στο χώρο του αυτοκινήτου και τα ρούχα του θύματος ίσως κρύβουν τις απαντήσεις.

Το τελευταίο στίγμα από το κινητό τηλέφωνο του 39χρονου αναμένεται να καθορίσει τη στροφή των ερευνών της ΕΛΑΣ για το άγριο έγκλημα, που αποκαλύφθηκε στην Ρογδιά, όπου πραγματοποιήθηκε νέα πολύωρη αυτοψία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στόχος των αστυνομικών ήταν να εντοπιστούν τυχόν νέα στοιχεία, το σημείο στο οποίο χτυπήθηκε αρχικά το θύμα, αλλά και το βαρύ αντικείμενο με μεγάλη επιφάνεια όπως σφυρί ή ξύλο, με το όποιο δέχτηκε τα θανάσιμα χτυπήματα στο πρόσωπο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ

Αστυνομικοί σάρωσαν την περιοχή ακολουθώντας πολλές πιθανές διαδρομές, όπου αναζητήθηκε και υλικό από κάμερες σπιτιών και επιχειρήσεων.

Aισιοδοξία για την ύπαρξη γενετικού υλικού

Η αγριότητα του εγκλήματος και η προχειρότητα με την οποία επιχειρήθηκε να εξαφανιστεί το πτώμα του Ιάκωβου Εμμανουήλ αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την ύπαρξη γενετικού υλικού στο χώρο του αυτοκινήτου, όσο και στα ρούχα του θύματος που έχουν σταλεί για εξονυχιστικό έλεγχο στον θάλαμο της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος εκτός από τις κηλίδες αίματος, το τμήμα καλωδίου, κάποια μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα, έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ματωμένο αποτύπωμα σε ένα από τα καθίσματα, πιθανότατα στην προσπάθεια του δράστη να σκουπίσει από τα χέρια του το αίμα του θύματος.

Έρευνα, χωρίς να βρεθεί κάτι αξιόλογο, έγινε και στο διαμέρισμα της οδού Καραϊσκάκη στις Πατέλες όπου διέμενε τους τελευταίους δυο μήνες ο 39χρονος. Η παρουσία του δεν είχε γίνει αντιληπτή από τους περιοίκους που μίλησαν στη ΚΡΗΤΗ TV.

Η προανάκριση εξελίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς και ήδη τουλάχιστον δέκα άτομα με τα οποία είχε επαφές στο Ηράκλειο έχουν κληθεί να καταθέσουν. Ανάμεσα τους και ο συνέταιρος του. Το άτομο με το οποίο είχαν συστήσει πρόσφατα εταιρία με αντικείμενο την προμήθεια υπολογιστών και αναλώσιμων,  με το οποίο είχε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης όταν χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση βρίσκονται μπροστά σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε κάποια συναλλαγή που πήγε στραβά, με κόστος τη ζωή του 39χρονου.

Γι' αυτό κλήθηκε να καταθέσει εκ νέου η σύντροφος του Ιάκωβου Εμμανουήλ από την οποία η αστυνομικοί ζητούν πληροφορίες για τις επαφές που είχε στην Αθήνα και την Κρήτη με σεσημασμένα άτομα καθώς το θύμα είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις κλοπών.

Ένα ακόμη πρόσωπο του θα εξεταστεί είναι η μητέρα του θύματος που σήμερα βρέθηκε στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ ζητώντας συντετριμμένη να δει το γιό της.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια