default-image

Μ.Λεκάκης: Συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Οικονομίας

Κρήτη
Μ.Λεκάκης: Συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντός του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα προβλέπει: «κούρεμα» δανείων χωρίς όριο, διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο πλην ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναφέρει ότι  στον νέο θεσμό θα μπορούν να υπαχθούν όλες οι υπερχρεωμένες, κατά τη δημοσίευση του νόμου, επιχειρήσεις, χωρίς να αποκλείονται οι ατομικές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αρκεί να είναι βιώσιμες. Δεν θα υπάρχει όριο ως προς το ύψος των διαγραφών και των ρυθμίσεων χρεών σε δόσεις, αλλά θα εξαιρούνται ο ΦΠΑ, οι παρακρατούμενοι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων. Παράλληλα, στέλνει σαφές μήνυμα στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»: «Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα μετατραπεί σε συγχωροχάρτι από επιχειρήσεις-μνημεία κακοδιαχείρισης».

Την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό Οικονομίας λέει στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της Μπάμπης Λεκάκης με τους επαγγελματοβιοτέχνες να επισημαίνουν πως θέμα προκύπτει από το πλαφόν που φέρεται να θέτει το υπουργείο και δεν ομολογεί ο υπουργός, καθώς η Συνομοσπονδία ζητά να κατέβει από τις 50.000 στις 10.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News