default-image

ΕΚΑΒ: Μετέφεραν διασωληνωμένη έγκυο εν μέσω ψύχους - vid

Κρήτη
ΕΚΑΒ: Μετέφεραν διασωληνωμένη έγκυο εν μέσω ψύχους - vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες συναγερμός σήμανε στο ΕΚΑΒ Κρήτης για μία γυναίκα μόλις 32 ετών που έπρεπε να διακομιστεί τάχιστα από το νοσοκομείο της Σητείας στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα είναι από τη Ζήρο του νομού Λασιθίου, βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης  και εξαιτίας του ότι η κατάσταση της είναι ιδιαίτερως σοβαρή, προς στιγμήν υπήρξε η σκέψη να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, κάτι τελικά που δεν θα γίνει.

Η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ πάντως  και δη των διασωστών ήταν άμεση και παρά την κακοκαιρία και τους κινδύνους που έκρυβε το ολισθηρό οδόστρωμα εξαιτίας του παγετού, η γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, διασωληνωμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με απόλυτη ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΕΓΚΥΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

Να σημειωθεί πάντως ότι είναι το δεύτερο περιστατικό μεταφοράς εγκύου στην διάρκεια σφοδρής χιονόπτωσης  που καταγράφτηκε την Κυριακή στην Κρήτη.

Το πρώτο  αφορούσε σε περιστατικό μεταξύ Σκαλανίου και Πεζών ,το πρωί της Κυριακής όπου και κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και εκχιονιστικο μηχάνημα για να παραλάβουν τη γυναίκα που τελικά μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Παρακολουθήστε το video της διακομιδής του πληρώματος του ΕΚΑΒ.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News