default-image

Χανιά: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός ενόψει κακοκαιρίας

Κρήτη
Χανιά: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός ενόψει κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει από αύριο και την Κρήτη.

Σε ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Χανίων γίνεται αναφορά στις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο, Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού, έντονη βροχόπτωση) στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, λόγω επικινδυνότητας του οδικού δικτύου και αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών από τα μηχανήματα έργων τις ώρες αυτές.

Στην ίδια ανακοίνωση δίνονται οδηγίες για περιπτώσεις που κρίνεται απολύτως απαραίτητη η μετακίνηση με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αυτές, οι οδηγοί θα πρέπει:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται.

Να μετακινούνται με χαμηλή ταχύτητα.

Να μετακινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, να προτιμούν κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για την ακολουθούμενη διαδρομή.

Να φροντίζουν ώστε το αυτοκίνητο τους να είναι εφοδιασμένο με αρκετά καύσιμα.

Να μην εμποδίζουν τις εργασίες των μηχανημάτων που πραγματοποιούν εκχιονισμούς.

Σε περίπτωση καταιγίδας, να ακινητοποιούν το αυτοκίνητο στη άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια.

«Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, αλλά οι εργασίες εκχιονισμού και άρσης τυχόν καταπτώσεων θα πραγματοποιούνται κατά τις ώρες ύφεσης των φαινομένων, δεδομένου ότι έκτος από άσκοπες, κρίνονται και επικίνδυνες για τους χειριστές των μηχανημάτων.

Παρακαλούνται οι δήμαρχοι του Νομού όπως ενεργοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες τους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, και να ακολουθήσουν ξανά τις αποφάσεις της τελευταίας σύσκεψης φορέων που έγινε με αφορμή τα προηγούμενα καιρικά φαινόμενα», τονίζεται στην ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News