default-image

Καταιγίδες από σήμερα στην Κρήτη, Πότε "φτάνει" η Αριάδνη

Κρήτη
Καταιγίδες από σήμερα στην Κρήτη, Πότε "φτάνει" η Αριάδνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που προβλέπουν για την Κρήτη βροχοπτώσεις, σποραδικές καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους. Όπως έχει γράψει το neakriti.gr το βαρομετρικό χαμηλό «Αριάδνη» επηρεάζει όλη τη χώρα ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι φτάνει την Παρασκευή στο νησί μας.

Χιονοπτώσεις προβλέπονται και πάλι στο νησί μας σύμφωνα με το meteo.gr στα ορεινά.

Σε επιφυλακή

Μάλιστα με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και παγετό από  Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Παράλληλα καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης. Επίσης ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή.

Σποραδικές καταιγίδες σήμερα

Αναλυτικά για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕΤΑΞY ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 

Το βαρομετρικό χαμηλό στη χώρα την Πέμπτη

Το βαρομετρικό χαμηλό κινείται προς τη χώρα και έτσι την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας από το απόγευμα ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχοπτώσεις θα είναι πιθανότατα πολύ ισχυρές σε περιοχές της Δυτ. Πελοποννήσου. Μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όπως η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα  γρήγορα προς τα ανατολικά,  οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα σε περιοχές της Θράκης από το απόγευμα της Πέμπτης.  Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

Η "Αριάδνη" το πρωί της Παρασκευής 06/01 πάνω από το Αιγαίο και την Κρήτη

Την Παρασκευή η «Αριάδνη» στην Κρήτη

Τις πρωϊνές/μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 06/01, καθώς η «Αριάδνη» θα βρίσκεται πάνω από το ΒΑ. Αιγαίο τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα. Από αργά το βράδυ της Παρασκευής υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για χιονοπτώσεις και στην Αττική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News