default-image

Ρέθυμνο: Μίσθωση και αναβάθμιση του δημοτικού πάρκινγκ

Κρήτη
Ρέθυμνο: Μίσθωση και αναβάθμιση του δημοτικού πάρκινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη στοχεύει ο δήμος Ρεθύμνου με την απόφαση του να μεταβιβάσει τη διαχείριση του κεντρικού πάρκινγκ -μέσω μισθώματος- σε ιδιώτη ή εταιρεία.

Η αναβάθμιση του χώρου καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, η δυστοκία στη διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος του κέντρου και των όμορων περιοχών, η έλλειψη προσωπικού, αλλά κυρίως η ορθολογική οικονομική διαχείριση με την αύξηση των εσόδων από το τίμημα του μισθώματος, είναι οι κυρίαρχοι λόγοι που επικράτησαν για τη συγκεκριμένη απόφαση.

Για τον εν λόγω χώρο στάθμευσης της πλατείας των Τεσσάρων Μαρτύρων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις εταιρίες, μία εκ των οποίων διαχειρίζεται μεγάλα πάρκινκ σε Αθήνα και χώρες του εξωτερικού.

Ο δήμος έχει θέσει ως ημερομηνία ορόσημο το άνοιγμα του Τριωδίου -σημαντική για το Ρέθυμνο λόγω του διεθνώς γνωστού καρναβαλιού. Έως την περίοδο της Αποκριάς, το παρκινγκ πρέπει να έχει μισθωθεί και να έχουν γίνει όλες οι εργασίες εξωραϊσμού και αναβάθμισης, ώστε να αποτελεί αφενός κερδοφόρα οικονομική πηγή για το δήμο, αφετέρου οι πολίτες να έχουν στην υπηρεσία τους ένα χώρο στάθμευσης με όλα τα εχέγγυα της καλής και ποιοτικής λειτουργίας.

«Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά δεν κρύβω ότι εξαιτίας ζητημάτων που ενδέχεται να ενσκύψουν, τα έργα μπορεί να καθυστερήσουν και το πάρκινγκ να είναι έτοιμο τέλος Απριλίου 2017», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Σπανουδάκης.

Να σημειωθεί, ότι ενδιαφέρον έχουν καταθέσει τρεις ελληνικές εταιρίες, που έχουν αποδεχτεί τον όρο, ότι στο τίμημα που θα καταβάλουν θα περιλαμβάνεται και το ποσό για την αναβάθμιση του χώρου.

Σύμφωνα με τον κ.Σπανουδάκη, μέσα στην επόμενη εβδομάδα η επιτροπή θα έχει στα χέρια της τον πλήρη φάκελο για αξιολόγηση, ενώ όπως τόνισε αναμένει το οικονομικό αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού να κυμανθεί από τις 450.000 μέχρι τις 350.000 ευρώ και αφορά διάστημα τεσσάρων ετών.

Όπως επίσης επισήμανε ο κ. Σπανουδάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις υπάλληλοι που απασχολούνται στο δημοτικό πάρκινγκ θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους και αυτό καταδεικνύει την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News