Κρήτη

Αριάδνη: Έρχεται το 1ο βαρομετρικό του '17, τι καιρό φέρνει

Σημαντική επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό Αριάδνη κυρίως Πέμπτη και Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό Αριάδνη κυρίως την Πέμπτη 05/01 και την Παρασκευή 06/01 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ όπως είχε γράψει το neakriti.gr. το νησί μας θα αρχίσει να επηρεάζεται σταδιακά από το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία όπως τα παρουσιάζει το meteo.gr:

Την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

Την Παρασκευή 06/01, ημέρα των Φώτων, καθώς η Αριάδνη θα κινείται ανατολικά, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα.

Εισβολή πολύ ψυχρών αερίων μαζών το απόγευμα της Παρασκευής 06/01

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο 07/01, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο καιρός στην Κρήτη

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη αναμένεται να είναι βροχερός και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό στο neakriti.gr, η εβδομάδα θα κυλήσει με βροχοπτώσεις, διάσπαρτες καταιγίδες, νοτιάδες και όχι και τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

"Η Κρήτη που τόσο διψούσε για το πολυποθήτο νερό, θα έχει την τιμητική της αφού θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους οι όποιες και θα συνεχιστούν σχεδόν για όλη την διάρκεια της εβδομάδας με μικρά διαστήματα ανάπαυλας. Την ημέρα των Θεοφανείων αναμένονται νεφώσεις με βροχές στις παράκτιες περιοχές και νοτιάδες."

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αρνιακό: Η Κρήτη θα βρεθεί ξανά στην "κατάψυξη"  με την αποχώρηση του χιονιά από την υπόλοιπη Ελλάδα και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερως έντονα από την Κυριακή, με σφοδρές χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη που σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μεταφορές."

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη με πληροφορίες από meteo

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια