default-image

Ταξίδι αστραπή στην Τανζανία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Κρήτη
Ταξίδι αστραπή στην Τανζανία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου με την διάνοιξη μίας μεγάλης γεωτρήσεως η οποία προσέφερε καθαρό νερό σε χιλιάδες ιθαγενείς αδελφούς μας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, εμπνεόμενος από την ενημέρωση υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου για το τεράστιο πρόγραμμα των γεωτρήσεων που πραγματοποιούν οι Επίσκοποι σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, ανέλαβε την χρηματοδότηση μίας γεωτρήσεως στην περιοχή Ιρίγκα της Τανζανίας.

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, τέλεσε τον αγιασμό και εγκαινίασε την γεώτρηση (η 75η στα 12 έτη διακονίας του στην Τανζανία), καρπό της αγάπης της Εκκλησίας της Κρήτης.

Έτσι με συντονισμένες ενέργειες του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Φωτίου Χατζηαντωνίου και με τη συνεργασία της Ιαπωνικής Εταιρείας Γεωτρήσεων, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αυτή γεώτρηση σε βάθος 52 μέτρων με αποτέλεσμα περισσότεροι από επτά χιλιάδες αδελφοί μας να έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αφρική που κάθε χρόνο στοιχίζει τη ζωή σε χιλιάδες μικρά παιδιά.

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News