Κρήτη

Έκοψαν την πίτα τους στη Βιάννο, ποιος κέρδισε το φλουρί

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου  έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας , η όποια μοιράστηκε στους πολίτες αλλά και τους εκπροσώπους των φορέων τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς που κάθε χρόνο γίνεται στον Δήμο, ενώ τυχερός της χρονιάς αναδείχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως πατέρας Κορνήλιο, λαμβάνοντας ως δώρο μια εικόνα.

Πριν την ανταλλαγή ευχών ο Δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης τόνισε: «Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος για την περιοχή μας σε όλους τους τομείς, καθώς αυτός ο τόπος αξίζει να έχει καλύτερο μέλλον. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι που δουλεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που βιώνει η πατρίδα μας, επιδιώκουμε ανάπτυξη, δημιουργία και πρόοδο και το πετυχαίνουμε με τη βοήθεια όλων σας. Να έχουμε όλοι μια καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία ελπίδα και αισιοδοξία !».

Ευχές έδωσε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Αλέξανδρος Γρυλιωνάκης εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο νέος χρόνος θα αποδεδειχθεί σοφότερος για τους πολίτες και τους διοικούντες, για τον Δήμο απαιτείται κοινή προσπάθεια όλων των δυνάμεων, με δημιουργία και υγεία πάνω απ όλα.

Την εκδήλωση έκλεισε με τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς που απέδωσε η Χορωδία Βιάννου «Στάθης Μάστορας» η οποία έδωσε με την παρουσία της ένα διαφορετικό πρωτοχρονιάτικο τόνο στην εκδήλωση .

Να σημειωθεί επίσης ότι με την συμμετοχή των Ιερέων, Δημοτών, του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, της Ελληνικής Αστυνομίας, και των Φορέων του Δήμου , έγινε σήμερα η Δοξολογία και ο αγιασμός για το νέο έτος στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Κορνήλιου.

Σχόλια