default-image

Με κάλαντα και μελωδίες "γέμισαν" τα Μάλια

Κρήτη
Με κάλαντα και μελωδίες "γέμισαν" τα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες «γέμισε» ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στα Μάλια, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, όταν μια πολύ όμορφη συναυλία πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Μαλίων «Εστία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, κάλαντα, μουσικές και μελωδίες από την Ελλάδα και την Ευρώπη περιελάμβανε και η φετινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων 'Εστία» που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης και αγαλλίασης, την Παρασκευή 23/12/2016 στον Ιερό Ναό του Αγ.Νεκταρίου στα Μάλια.

Τη μεγαλειώδη ετούτη Χριστουγεννιάτικη μουσική πανδαισία, η οποία επαναλαμβάνεται για 2η συνεχή χρονιά, παρακολούθησε πλήθος κόσμου απολαμβάνοντας την κατανυκτική ατμόσφαιρα και τις υπέροχες φωνές της χορωδίας και της ορχήστρας. Στην εκδήλωση  συμμετείχαν: η Χορωδία Μαλίων και η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Συλλόγου και η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα  Νέων υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη.

Το ύφος και το είδος της συναυλίας,  που το κοινό των Μαλίων «αγκάλιασε» και αγάπησε από την πρώτη στιγμή τείνει να γίνει θεσμός, αφού δεν θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα με την ατμόσφαιρα ενός ναού με τόσο βαθύ ιστορικό υπόβαθρο, το οποίο προσδίδει μυσταγωγία, κατάνυξη και αγαλλίαση.

Οι τέχνες και ο πολιτισμός με την ευρύτερή τους έννοια είναι το καταφύγιό τους αλλά και το όπλο τους απέναντι στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει η κοινωνία.

Τέτοιες εκδηλώσεις μόνο τα Μάλια μπορούν να προσφέρουν στον κόσμο και είναι πρωτοπορία για τον τόπο, καθώς με απόφαση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Πέτρας και Χερρονήσου και της άψογης συνεργασίας και αποδοχής των Ιερέων της ενορίας, ένας ναός μπορεί να παραχωρηθεί για εκδηλώσεις τέτοιου είδους που συμβάλλουν στην πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια των κατοίκων, μέσα από την προσέγγιση Εκκλησίας και ποιμνίου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε κάλαντα και παραδοσιακά ακούσματα που διανθίστηκαν από χριστουγεννιάτικες μελωδίες γνωστές και αγαπημένες σε όλο τον κόσμο που φτιάχτηκαν για να περιγράψουν το μεγαλύτερο γεγονός του κόσμου μας τη Γέννηση του Χριστού.

Οι τέχνες και ο πολιτισμός με την ευρύτερή τους έννοια είναι το καταφύγιό τους αλλά και το όπλο τους απέναντι στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει η κοινωνία.

Mετά από συνεχή έτη υψηλής πολιτιστικής προσφοράς στην περιοχή, ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων συνεχίζει να διευρύνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες, ενώ τα μέλη της Χορωδίας του, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως πολιτισμός και παιδεία πηγαίνουν χέρι-χέρι καθόσον ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες παράγουν έργο πολιτισμού που μεταλαμπαδεύουν και στα παιδιά.

Ήταν μια αγγελική βραδιά, η οποία έκλεισε μ'ένα ζεστό χειροκρότημα, μια εγκάρδια χειραψία, μια ευχή καρδιάς, ένα δάκρυ χαράς, έτσι για να μη κουραστούν ποτέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News