default-image

Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Σητεία!

Κρήτη
Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Σητεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Χριστούγεννα φτάνουν κι ο Άη Βασίλης πιάνει δουλειά. Στη Σητεία οι εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να κλέψουν και φέτος τις εντυπώσεις και να σκορπίσουν χαμόγελα.

Παραμυθένιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους στη Λασιθιώτικη πόλη, για να προσφέρουν απλόχερα μια νότα ελπίδας και χαράς.

Η είσοδος στο χωριό του Λιμανιού των Χριστουγέννων, είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Σητείας, ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ, η δημοτική Κοινότητα και το Λιμενικό Ταμείο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στη Σητεία:

> ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Δεκεμβρίου

18.00 ''Ο Καλικάντζαρος Πελοπίδας και η απελευθέρωση!'' Στο Δημοτικό κήπο Σητείας, το ένδοξο κάλεσμα του Πελοπίδα του καλικάντζαρου, με στόχο την ανακάλυψη των τρομερών φυλακών των εξοριστο-καλικάντζαρων και την άμεση απελευθέρωση τους.

Σημείο εκκίνησης. Κεντρική πλατεία Σητείας.

20.00 Η άφιξη των Καλικαντζάρων (αν καταφέρουν να τους ελευθερώσουν) στο Χωριό του Λιμανιού των Χριστουγέννων, το Τραγούδι των Τραγουδιών,το Δέντρο της Ζωής και το άναμμα των μαγικών λαμπιονιών.

Φωταγώγηση του Χωριού και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από το Δήμαρχο της Σητείας, Θοδωρή Πατεράκη.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Δήμου Σητείας.

Τόπος διεξαγωγής ''Χωριό στο Λιμάνι των Χριστουγέννων.

(Οργάνωση παραμυθιού. Καλειδοσκόπιο - Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας)

> ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12/2016

Γύρος της Σητείας

Αγώνας δρόμου και πολλές αθλητικές δραστηριότητες.

Ώρα έναρξης 11.00

16.00 ''Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας'' στο Χριστουγεννιάτικο χωριό, στην κεντρική πλατεία.

18.30 Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού. Στο Λιμάνι των Χριστουγέννων φτάνει το Παιδικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας. Mε ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεστε πια (συσκευασμένο σε κουτάκι), να στολίσουμε όλοι μαζί το Δέντρο της Ζωής! Τα δώρα της Αγάπης που θα μαζευτούν θα τα χαρίσουμε στην Παιδόπολη Νεάπολης. Παράλληλα, τηρώντας το χριστουγεννιάτικα έθιμο, θα ζυμώσουμε και θα στολίσουμε το παραδοσιακό κρητικό χριστόψωμο, με την καθοδήγηση του Τμήματος Ενηλίκων του Λυκείου των Ελληνίδων. Ακολουθούν κέρασμα και χοροί από τους μικρούς μας δεντροχορευτές!

> ΔΕΥΤΕΡΑ 19/12/2016

19.00 Βραδιά παραμυθιού. Θα γνωρίσουμε από κοντά τους ήρωες του καρυοθραύστη συγχρόνως και η αφήγηση του παραμυθιού.

> ΤΡΙΤΗ 20/12/2016

18.00 '' Μια φορά και έναν καιρό…. ήταν οι Καλικάντζαροι….''

Χριστούγεννα… από τους μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Δ. Σχ. Σητείας

Ένα θαυμάσιο αφιέρωμα στο χρόνο, με χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και όχι μόνο….. από το ελληνικό αναγνωστικό της Δ΄ τάξης του 1961.

Συνδιοργανωτές: Μαρία Κουφάκη, Δώρα Κυριακίδου, Κέλλυ Μιαουδάκη.

(Πολύκεντρο στις 6.00 η ώρα)

(Οργάνωση 1ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας)

20.00 Η Διεύθυνση της Σχολής Παραδοσιακών Χορών Λίτσα Βεζυράκη και τα μέλη της, στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης, σας προσκαλούν την Τρίτη 20/12 και ώρα 20:00 στην κεντρική πλατεία Σητείας για να στολίσετε το Δέντρο της Ζωής με Χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από ζύμη αλατιού!! Μικροί και μεγάλοι "Πικάσο" θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν και να διακοσμήσουν τα στολίδια με χρώματα και υλικά της επιλογής τους!! Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί υπό την συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του Γιάννη Πρωτογεράκη!!

> ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12/2016

19.00 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη νοηματική από ομάδα παιδιών του1ου Δημοτικού σχολείου.

20:00 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και οι Οδηγοί του τμήματος Σητείας , θα ταξιδέψουν στην μακρινή Λαπωνία για να παραδώσουν τα γράμματα σας στον Αι Βασίλη, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δώσουν τα γράμματα και να γευτούν γλυκές τηγανίτες της γιαγιάς και όμορφες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

> ΠΕΜΠΤΗ 22/12/2016

18.00 Στα πλαίσια του προγράμματος ΄΄ Νοιάζομαι και δρω'' (Εθελοντισμός - Αλληλεγγύη - Ενεργός πολίτης) που υλοποιεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας , οι μαθητές της Δ' και Ε' τάξης, οι δασκάλες τους, σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου σας προσκαλούν να ζήσετε ένα ονειρικό Χριστουγεννιάτικο ταξίδι γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθια και… Καραγκιόζη.Κουπόνι ενίσχυσης με συμβολική τιμή 2ε . Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

18.00 Το Γενικό Λύκειο Σητείας θα πει τα κάλαντα των καπεταναίων γλυκαίνοντας τον κόσμο. Την ίδια ώρα μικροί και μεγάλοι θα φτιάχνουν χάρτινα καράβια που στις 9.00 μμ θα πλεύσουν στα γαλανά νερά του λιμανιού μας.

> ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/12/2015

19.00 ''Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Δημήτρη Καπαράκη''. Παίζει και τραγουδά το συγκρότημα του Σωτήρη Χατζαντωνάκη.

> ΣΑΒΒΑΤΟ 24/12/2016

18.00 '' Άγια Νύχτα'', με τη Φιλαρμονική Δήμου Σητείας στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο χωριό του Λιμανιού των Χριστουγέννων.

18.00 "Baila"! Εκτός από κάλαντα και γιορτινά τραγούδια που θα αντηχούν παντού, η φετινή Παραμονή Χριστουγέννων θα περιλαμβάνει και λάτιν χορό από τους μαθητές της Σχολής Χορού "Baila"

>  ΔΕΥΤΕΡΑ 26/12/2016

19.00 Βραδιά παραμυθιού.

> ΤΡΙΤΗ 27/12/2016

19.00 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Σητείας υπό τη διεύθυνση της Τζούλια Κρος.

> ΠΕΜΠΤΗ 29/12/2016

18.00 Αντι- καλλιστεία για σκυλάκια!

> ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/12/2016

30 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή με το μαγικό παραμύθι της Σταχτοπούτας και αρωματικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

> ΣΑΒΒΑΤΟ 31/12/2016

16.00 Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Δήμου Σητείας με τη συνοδεία του Santa Run, για τη βόλτα όλων των Άγιο- Βασίληδων του '' Λιμανιού των Χριστουγέννων'' στο κάλεσμα του Αληθινού Αι-Βασίλη.

https://www.facebook.com/Santa-Run-Sitia-1540835799540693/?fref=ts

17.00 Άφιξη του Άγιου Βασίλη το καλωσόρισμα του στο Λιμάνι των Χριστουγέννων και η συνάντηση του με τον Πελοπίδα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας σε συνεργασία με το ''Λιμάνι των Χριστουγέννων'' θέλοντας να δώσει περισσότερο εορταστικό κλίμα τις ημέρες των εορτών στην πόλη μας, οργανώνει διαγωνισμό της ωραιότερης στολισμένης βιτρίνας.

https://www.facebook.com/groups/1808591992686984/

Τα έπαθλα θα είναι: 1) Χρηματικό ποσό προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου 2) Δωρεάν διαφημιστική καταχώρηση στο φυλλάδιο των εκδηλώσεων Κορνάρεια 2017 3) Δωρεάν διαφήμιση του καταστήματος στην εφημερίδα Ανατολή 4) Δωρεάν διαφήμιση του καταστήματος στην εφημερίδα Σητειακά. 5) Δωρεάν διαφήμιση στο περιοδικό "Ευχές" (promotion διαφημιστική) με ολοσέλιδη καταχώρηση 6) Δωρεάν διαφήμιση για μία εβδομάδα από την σελίδα και την ομάδα του sitia on line καθώς και από τις διαδικτυακές Χριστουγεννιάτικες σελίδες της πόλης μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News