default-image

Σε κλίμα έντασης δικάζεται Ιρανός που παρενοχλούσε μαθήτριες

Κρήτη
Σε κλίμα έντασης δικάζεται Ιρανός που παρενοχλούσε μαθήτριες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη και σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης η δίκη του 46χρονου ο οποίος κατηγορείται ότι παρενόχλησε τουλάχιστον 8 μαθήτριες του Γυμνασίου των Αρχανών. Παρόντες είναι οι γονείς των κοριτσιών που παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης. Ο Ιρανός δικάζεται για την κακουργηματική πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ οι δικηγόροι του έκαναν λόγο για λάθος κινήσεις αλλά υποστήριξαν ότι δεν προέβη σε καμία απολύτως πράξη ούτε έχει σχέση με παιδοφιλία.

Λίγο πριν τις 10.00 το πρωί ξεκίνησε η κατάθεση της διευθύντριας του σχολείου η οποία περιγράφει τα γεγονότα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κατηγορούμενος κατηγορείται ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά συνολικά οκτώ μαθήτριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου Αρχανών, σε διάστημα δύο ημερών.

Ο 46χρονος, ο οποίος βρισκόταν στις συγκεκριμένες σχολικές εγκαταστάσεις, καθώς εργαζόταν ως επιβλέπων μηχανικός σε έργο που βρισκόταν σε εξέλιξη, φέρεται να θώπευε τα κορίτσια σε ευαίσθητα σημεία:

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος καλούσε ξεχωριστά κάθε μια από τις μαθήτριες που "έβαζε στο μάτι", στο χώρο της αποθήκης, με πρόσχημα να του παράσχουν βοήθεια στις εργασίες του.

Εκεί ο 46χρονος φέρεται να ανέβαζε τα κορίτσια σε θρανίο για να τον βοηθήσουν να κάνει μετρήσεις καθώς αυτός δήθεν δεν "έφτανε", και στη συνέχεια να τα παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ένα από τα κορίτσια βρήκε το θάρρος να καταγγείλει σε καθηγήτρια του σχολείου τα όσα φέρεται να έζησε στα χέρια του κατηγορούμενου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ

Με τη βαλίτσα στο χέρι

Αφού άνοιξαν τα στόματα, οι Αρμόδιες Αρχές ενημερώθηκαν και τελικά η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 46χρονο στη συνοικία της Φορτέτσας Ηρακλείου.

Ο κατηγορούμενος -ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών- φέρεται να είχε εξαφανιστεί μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Ωστόσο, μερικά 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα το πρωί της 22ης Φεβρουαρίου του 2016 συνελήφθη μέσα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί τον εντόπισαν -κυριολεκτικά- με τη βαλίτσα στο χέρι, έτοιμο να εξαφανιστεί από το Ηράκλειο.

Ο 46χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου για να απολογηθεί. Κατά την απολογία του, φέρεται να αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται, ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια, η οποία -με τη σύμφωνη γνώμη- της Εισαγγελέως, αποφάσισε την προσωρινή κράτησή του.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος- Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News