Κρήτη

Ιεράπετρα: Ποιοι θα «ανάψουν» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο ψυχαγωγικά δρώμενα και δημιουργικές δραστηριότητες, ο Δήμος Ιεράπετρας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α προσκαλούν και φέτος μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.

Μουσική, χορός, θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικα παραμύθια, γιορτινές κατασκευές και χειροτεχνίες, ξυλοπόδαροι, ψυχαγωγικά παιχνίδια και πολλές ακόμα εκπλήξεις συνθέτουν το πρόγραμμα των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α με την ενεργό συμμετοχή δομών τους αλλά και σχολείων, συλλόγων και φορέων της Ιεράπετρας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7:00 το βράδυ με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας στην κεντρική πλατεία της πόλης, και τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με το συγκρότημα των VEGAS.

Από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας , θα πραγματοποιούνται ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου τα  κέντρα δημιουργικής απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με άλλες δομές του Δήμου και συλλόγους της πόλης, θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους στο χωριό των Χριστουγέννων. Ένα χωριό που επιφυλάσσει  σε όλους πολλές όμορφες εορταστικές στιγμές γεμάτες δημιουργία, μουσική, ελπίδα και χαρά.

Το Μουσικοκινητικό ΚΔΑΠ του Δήμου Ιεράπετρας, το ΚΔΑΠ Εικαστικών, το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, το ΚΔΑΠ της Νέας Ανατολής, αλλά και το ΚΔΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, θα υποδέχονται τα παιδιά καθημερινά από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 5:30 - 7:30 το απόγευμα, στο χωριό των Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, για εορταστικές δημιουργίες και πάρα  πολλές ακόμα εκπλήξεις, ενώ καθημερινά 11:00 - 2:00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούνται εκθέσεις με κατασκευές από τα  ίδια τα παιδιά.

«Δημιουργούμε Χριστουγεννιάτικες Κάρτες και Φτιάχνουμε Γλυκά», «Δημιουργούμε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια και Σκουφιά», «Γνωρίζουμε τον Μαγικό Κόσμο του Σκακιού και Ταξιδεύουμε με Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια» είναι μερικές από τις θεματικές δραστηριότητες, που θα πραγματοποιηθούν από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ιεράπετρας, παράλληλα με τα ποικίλα διασκεδαστικά και μουσικά δρώμενα στο χωριό των Χριστουγέννων.

Παράλληλα ψυχαγωγικά παιχνίδια από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς από το θέατρο ΟΜΜΑ, η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τη Χορωδία και την ορχήστρα του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, μουσικές παραστάσεις από τη Χορωδία Νέων και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας, δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με τον Άγιο Βασίλη, τον Ρούντολφ και τον «Χιονούλη» από τα «Παιδιά της Γης», μαγικά κόλπα και ταχυδακτυλουργικά, σκάκι και άλλα παιχνίδια, χορευτικά δρώμενα, δραστηριότητες από τον Ιππικό Όμιλο, Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και Μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το παζάρι της Αγάπης αλλά και κεράσματα, κληρώσεις δώρων και γιορτινές δραστηριότητες από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας θα πλαισιώνουν επίσης την πλατεία και το χωριό των Χριστουγέννων, υποσχόμενα σε μικρούς και μεγάλους στιγμές διασκέδασης, δημιουργίας και χαράς.

Όπως δήλωσε η απερχόμενη πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη(οικονομολόγος), η οποία αναλαμβάνει την αντιδημαρχία Οικονομικών και τη δική της θέση να αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Μανόλης Φραγκούλης, «για τρίτη χρονιά ο Δήμος Ιεράπετρας και η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α θα υποστηρίξουν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, παρά τις δυσκολίες της περιόδου, προσφέροντας γιορτινές στιγμές δημιουργίας, διασκέδασης και χαράς σε μικρούς και μεγάλους.

Με την ενεργό συμμετοχή όλων των δομών της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, όπως των ΚΔΑΠ, της Μουσικής Σχολής, του ΚΑΠΗ, του Εικαστικού Εργαστηρίου και άλλων και με την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας για την οργάνωση και το στήσιμο η φετινή Πλατεία των Χριστουγέννων και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό υπόσχονται πολλές δραστηριότητες και θεάματα, δημιουργώντας μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας.

Πρόθεση τόσο εμάς όσο και των συλλόγων που συμμετέχουν ενεργά και υποστηρίζουν το εορταστικό πρόγραμμα είναι να δημιουργήσουμε κλίμα αισιοδοξίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να απολαύσει την Ιεράπετρα των Χριστουγέννων, μένοντας στην πόλη του, αξιοποιώντας και απολαμβάνοντας τις δυνατότητές της, δήλωσε η κ. Χατζημαρκάκη, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ».

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία και το χωριό των Χριστουγέννων, εκδηλώσεις και δρώμενα θα πραγματοποιηθούν και στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, ενώ η Χορωδία Νέων του Δήμου Ιεράπετρας υπό τη διεύθυνση της κ. Τζένης Φραγκούλη και τη συμμετοχή της κ. Δέσποινας Παντελή θα συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις του ιδρύματος "Παιδόπολη" στη Νεάπολη την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στέλνοντας μέσα από την μουσική και το τραγούδι, μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας και οι Επαγγελματοβιοτέχνες φροντίζουν να δημιουργηθεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης ζεστό Χριστουγεννιάτικο κλίμα  για να νιώσει το πνεύμα των ημερών και ο καταναλωτής που θα προτιμήσει τη Γεραπετρίτικη αγορά, ενώ ανοικτά θα παραμείνουν τα ξενοδοχεία της πόλης για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο από όλη την Κρήτη και την  άλλη Ελλάδα.

Εντυπωσιακό είναι και εφέτος το εορταστικό πρόγραμμα που έχει φτιάξει το  ξενοδοχείο "Ostria" στους Καθαράδες,  με τη δημιουργία ενός καταπληκτικού Χριστουγεννιάτικου χωριού, μένοντας για δεύτερο χειμώνα ανοικτό σε μια σοβαρή προσπάθεια να καθιερωθεί η Ιεράπετρα, ως ο πιο φιλόξενος χειμερινός προορισμός για τους επισκέπτες του Λασιθιώτικου Νότου.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια