default-image

Ν.Κατσέλη: 15.000 Κρητικoί παλεύουν με τον πλειστηριασμό-vid

Κρήτη
Ν.Κατσέλη: 15.000 Κρητικoί παλεύουν με τον πλειστηριασμό-vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες νοικοκυριά και στην Κρήτη δίνουν μάχη για να γλιτώσουν από τον εφιάλτη των πλειστηριασμών στις περιουσίες τους, με τον όγκο των υποθέσεων που εκκρεμούν στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη να είναι τεράστιος!

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, στις 170.000 ανέρχονται οι αιτήσεις για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη, εκ των οποίων οι 15.000 αιτήσεις αφορούν την Κρήτη.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_vftjeuk0/

Υποθέσεις που θα εκδικαστούν στη πλειονότητα τους τα επόμενα χρόνια, με τις Ενώσεις Καταναλωτών να ζητούν να γίνει ένα ξεκαθάρισμα μεταξύ των υποθέσεων ώστε να επισπευτεί η εκδίκαση τους.

Χιλιάδες δανειολήπτες στο νησί «ποντάρουν» στο νόμο Κατσέλη προκειμένου να πετύχουν «κούρεμα» του χρέους και αποπληρωμή του, με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση και δυνατότητα.

Τη προσοχή των δανειοληπτών εφιστά η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου για την αποφυγή τυχόν «παγίδων» από επιτήδειους που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το αδιέξοδο δανειοληπτών.

Τα δράματα … πολλά, με την Ένωση Καταναλωτών να προσπαθεί να στηρίξει και ψυχολογικά ανθρώπους που πιθανόν να έβαζαν τέλος στη ζωή τους, λόγω των κόκκινων δανείων.

Εντωμεταξύ, τα στοιχεία γύρω από τα κόκκινα δάνεια, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό:

96,3 δις ευρώ είναι τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών

148 δις ευρώ τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

28,1 δις τα στεγαστικά

ενώ τα Καταναλωτικά αγγίζουν τα 15,3 δις ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News