default-image

Άκρως επικίνδυνη κατολίσθηση σε σημείο που υπάρχει γκρεμός

Κρήτη
Άκρως επικίνδυνη κατολίσθηση σε σημείο που υπάρχει γκρεμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατολίσθηση βράχων που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ώρες, στον επαρχιακό δρόμο λίγο πριν το χωριό του Προφήτη Ηλία του νομού Ηρακλείου, σήμανε συναγερμό στην αστυνομία αλλά και σε κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς , υπό τον φόβο πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος από το συγκεκριμένο σημείο.

Αν και νωρίς το πρωί κατάφεραν να περάσουν τρία λεωφορεία με δυσκολία , όσο  η ώρα περνούσε η κατάσταση χειροτέρευε.Πλέον με μεγάλη προσοχή γίνεται η διέλευση ενός και μόνο οχήματος καθώς υπάρχει και γκρεμός ,γεγονός που έχει ανησυχήσει ακόμη περισσότερο τις αρχές.

"Κομμένος ο δρόμος από τις 8 το βράδυ της Κυριακής, το σημείο είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και από πάνω κρέμονται τόνοι βράχια κι από κάτω γκρεμός," υποστήριξε στο neakriti.gr αναγνώστης, κάτοικος της περιοχής ο οποίος και έστειλε τη σχετική φωτογραφία.

Η τροχαία εξαρχής ενημέρωσε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, κύκλοι της οποίας υποστήριξαν ότι το πρόβλημα άρχισε σταδιακά να υφίσταται από την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο τεχνικά κλιμάκια του δήμου Ηρακλείου που ενημερώθηκαν και εκείνα δεν χρειάστηκε να επέμβουν,  με δεδομένο ότι για το έργο είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια Κρήτης.

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν τάχιστα για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκ νέου κατολίσθησης και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία, με δεδομένο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο νησί τα επόμενα 24ώρα. Ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε η αστυνομία καθώς όπως διαπιστώθηκε το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Επίσης σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων κίνδυνος ελλοχεύει και σε ένα άλλο σημείο, στη διασταύρωση Τσαγκαράκη, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη περιοχή που έχει εν μέρει αποκλειστεί.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη- Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News