default-image

Έκανε τα ψώνια του με... ξένα κόλλυβα

Κρήτη
Έκανε τα ψώνια του με... ξένα κόλλυβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε περισσότερες από 170 παραγγελίες προϊόντων μέσω διαδικτύου φέρεται να προέβη ένας 31χρονος άνδρας από το Ηράκλειο, χρησιμοποιώντας κλεμμένες πιστωτικές κάρτες και δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Πρόκειται για άτομο πακιστανικής εθνικότητας, το οποίο φέρεται να προσπάθησε να αγοράσει μέσω ίντερνετ διάφορα είδη, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου. Αξιοποιώντας με τον κατάλληλο τρόπο όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι ο 31χρονος Πακιστανός παρανόμησε τους τελευταίους μήνες σε δύο... δόσεις: Τόσο στις 4 του περασμένου Ιουνίου, όσο και το διάστημα μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου, ο φερόμενος δράστης προέβη σε συνολικά 177 ηλεκτρονικές παραγγελίες από διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 31χρονος χρησιμοποιούσε ως μέσα πληρωμής πιστωτικές κάρτες, οι οποίες φέρονται να έχουν κλαπεί από διάφορες χώρες: την Αυστραλία, την Κολομβία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Μεξικό και την Ουγγαρία.

Η συνολική αξία των προϊόντων που παρήγγειλε ο φερόμενος δράστης ξεπερνά, σύμφωνα με τις Αρχές, τα 30.000 ευρώ. Ωστόσο, από τις 177 ηλεκτρονικές παραγγελίες, εγκρίθηκαν από τις εμπλεκόμενες τράπεζες μόνο οι 42. Έτσι, ο κατηγορούμενος επρόκειτο να παραλάβει διάφορα είδη αξίας μεγαλύτερης των 6.000 ευρώ.

Ο 31χρονος συνελήφθη τελικά πριν από λίγες ημέρες από άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου, σε έλεγχο που έγινε στην παράδοση ήδη απεσταλμένου προϊόντος. Από τις έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του Πακιστανού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, καθώς και κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος του 31χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης, ενώ το προανακριτικό έργο της υπόθεσης συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

"Καμπανάκι" της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει εορτών

Στο μεταξύ, οι απατεώνες που δρουν μέσω διαδικτύου ολοένα και αυξάνονται στις μέρες μας. Οι επιτήδειοι, που προσπαθούν να αποκομίσουν παράνομο όφελος εκμεταλλευόμενοι τον ιντερνετικό αναλφαβητισμό πολλών συμπολιτών μας, δυστυχώς δεν είναι λίγοι. Ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή στους χρήστες του διαδικτύου, καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς κυκλοφορεί πληθώρα παραπλανητικών διαφημιστικών μηνυμάτων και ιστοσελίδων. Ειδικότερα, στο διαδίκτυο και ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφημίζονται επώνυμα είδη (κυρίως ρούχα και παπούτσια) σε υπερβολικά χαμηλές τιμές από ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εν λόγω ιστοσελίδες, μετά την παραγγελία και την ολοκλήρωση της πληρωμής, διακόπτουν τη λειτουργία τους και δεν αποστέλλουν ποτέ τα προϊόντα στους αγοραστές.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News