default-image

Κρήτη: Άγγιξε ακόμη και τους -5 κ' -4 βαθμούς ο υδράργυρος

Κρήτη
Κρήτη: Άγγιξε ακόμη και τους -5 κ' -4 βαθμούς ο υδράργυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ο ήλιος να έκανε την εμφάνιση του κυρίως στα πεδινά αυτό το σαββατοκύριακο, ωστόσο ορεινές περιοχές της Κρήτης και τα ηπειρωτικά της χώρας  μπήκαν στην "κατάψυξη", καταγράφοντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τόσο το πρωί του Σαββάτου 10/12 όσο και της Κυριακής 11/12 σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μάλιστα το meteo. gr κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Τζερμιάδο Λασιθίου όπου η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν -5.3 βαθμών το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε ο εκεί μετεωρολογικός σταθμός, ενώ στην περιοχή Ασκύφου Χανίων το θερμόμετρο καρφώθηκε στους -4 βαθμούς κελσίου.

Και μπορεί το σαββατοκύριακο, όπως αναφέραμε να επικράτησαν σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις θα υπάρξει άρδην αλλαγή του σκηνικού από Δευτέρα βράδυ, σταδιακά με πτώση της θερμοκρασίας και τσουχτερό κρύο τις πρωινές ώρες, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι και χιόνια.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα κατά τόπους, ενώ η Κρήτη και κυρίως τα ορεινά της θα μπουν στην κατάψυξη το διήμερο Τρίτη Τετάρτη, ωστόσο το κρύο θα είναι έντονο σε όλο το νησί καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Για παράδειγμα την Τρίτη και στο Τζερμιάδο Λασιθίου ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει για μία ακόμη φορά υπό το μηδέν φθάνοντας τους -6 και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Ανάλογο σκηνικό βέβαια και σε άλλες ορεινές περιοχές , όπως Ανώγεια, Ασκύφου Χανίων αλλά και Άνω Βιάννο.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 12-12-2016

Τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της βόρειας χώρας τη νύχτα, τις πρώτες πρωινές ώρες και προς το βράδυ.

Η ορατότητα στην κεντρική και βόρεια χώρα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς, στην κεντρική από 4 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 15, στη νότια από 7 έως 17, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18, και στην Κρήτη από 8 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News