Κρήτη

Η προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις Βαλτικές χώρες

Η προώθηση των ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στην Εσθονία και ευρύτερα στις χώρες της Βαλτικής-Ανατολικής Ευρώπης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη με την Γενική διευθύντρια του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Έλενα Κοντράτοβα και τον Πρόεδρο της εταιρείας  «Tichtyche» Dimitri Stodniehenko ο οποίος διαθέτει αλυσίδα καταστημάτων στη πρωτεύουσα Ταλίν της Εσθονίας με προϊόντα delicatessen .

Στη συνάντηση, στη Περιφέρεια Κρήτης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση εκδήλωσης εντός του 2017 στην πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν που θα είναι αφιερωμένη στα Κρητικά προϊόντα και στην Κρητική Διατροφή.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αυτό απαιτεί συνεργασία με τις παραγωγικές τάξεις-φορείς του τόπου που θα ενημερωθούν σχετικά το επόμενο διάστημα.

Ο Εσθονός επιχειρηματίας τροφίμων μέσω της αλυσίδας καταστημάτων που διαθέτει εισάγει και προωθεί στη χώρα του Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα στην αγορά της χώρας του, ενώ στη συνάντηση εξέφρασε ενδιαφέρον για την εισαγωγή-διάθεση Κρητικών προϊόντων όπως, ελαιόλαδο, τυροκομικά, κρασί, ελιές, σταφίδα και καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο. Μάλιστα η κα. Βρέντζου πρότεινε στον κ. Stodniehenko, να δημιουργήσει «Κρητικές Γωνιές» στα καταστήματα του όπου θα διατίθενται Κρητικά προϊόντα, πρόταση που έκανε αποδεκτή ο Εσθονός επιχειρηματίας.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου Έλενα Κοντράτοβα ανέφερε, ότι, οι επαφές με την Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχιστούν για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις Βαλτικές χώρες και ευρύτερα στις χώρες της  Ανατολικής Ευρώπης, καθώς καταγράφεται αυξητικό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια