default-image

Χανιά: Ποιοί και γιατί έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Κρήτη
Χανιά: Ποιοί και γιατί έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την υπογραφή "Αναρχικοί-Αναρχικές" συνοδεύεται το κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Χανιά, την περασμένη Τρίτη (6/12), στο περιθώριο της πορείας μνήμης για την όγδοη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το εν λόγω κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστότοπο φίλα προσκείμενο στον αντιεξουσιαστικό χώρο χαρακτηρίζει την εμπρηστική ενέργεια σαν "ένδειξη  ελάχιστης διαμαρτυρίας ενάντια σε όλα αυτά που ζούμε αλλά και στην καταναλωτική μανία των Χριστουγέννων. (...) Λίγο πριν αρχίσει η πορεία βάλαμε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που βρίσκεται στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά και το οποίο πρεσβεύει την καταναλωτική φρενίτιδα που κατακλύζει τα μυαλά των ζωντανών-νεκρών αυτής της χώρας  και όχι μόνο".

Εξάλλου, στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές και εναντίον των καταστηματαρχών που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. "Μόλις ξεκίνησε  να καίγεται, ομάδα καταστηματαρχών που δεν κινδύνευσαν τα μαγαζιά τους, έσπευσε να σβήσει τη φωτιά με λάστιχα και κουβάδες, χωρίς να μπορούν   τα μικροαστικά τους μυαλά να κατανοήσουν της φύση της πράξης αυτής με αποτέλεσμα μόνο ένα κομμάτι του δέντρου να καεί" λέγεται -μεταξύ άλλων- στην επίμαχη ανακοίνωση.

(φωτογραφία: zarpanews.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News