default-image

Μετά τις ταραχές, αναχώρησα 2 πλοία από τα λιμάνια

Κρήτη
Μετά τις ταραχές, αναχώρησα 2 πλοία από τα λιμάνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kρίσιμες ήταν οι ώρες για τους αγρότες αφού πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι Ηράκλειου και τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη συνεδρίαση της ΠΝΟ στην Αθήνα από την οποία κρινόταν αν θα αναχωρήσει ή όχι.

Μετά το πολεμικό σκηνικό χθες στο λιμάνι Ηρακλείου και την επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης, οι αγρότες δέχτηκαν να σταματήσουν την κινητοποίηση περιμένοντας την αναχώρηση, ενώ ανακούφιση σκόρπισε η είδηση στις 09.20 το πρωί του Σαββάτου ότι ανεστάλη η απεργία. Μάλιστα λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι του Σαββάτου το πλοίο αναχώρησε από το Ηράκλειο με 129 φορτηγά και 56 επιβάτες. Με αυτόν τρόπο κορυφώθηκε και η αγωνία για τα ευπαθή κηπευτικά που έπρεπε να μεταφερθούν στον Πειραιά .

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Το τελεσίγραφο των αγροτών εξάλλουν ήταν ξεκάθαρο καθώς αν δεν έφευγε πλοίο δεν θα αποχωρούσαν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Αναχώρησαν σκορπώντας ανακούφιση

Στο λιμάνι του Ηρακλείου οι νταλίκες με τα προϊόντα είχαν ζυγιστεί από το βράδυ της Παρασκευής και περίμεναν το «πράσινο φως» για τον απόπλου. Όπως σημείωσε ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ.Σαϊτάκης μιλώντας στο neakriti.gr «το πλοίο έχει φορτώσει περίπου πάνω από 120 φορτηγά και εάν δεν χωρέσουν κάποια, θα ακολουθήσουν κι άλλα πλοία. Το βράδυ αναχωρούν ακόμα δύο πλοία οπότε ομαλοποιείται η κατάσταση».

Στις 12.15 το μεσημέρι αναχώρησε από τη Σούδα και το πλοίο «Blue Galaxy» με 105 νταλίκες . Το βράδυ ακολούθησε το πλοίο "Ελυρος".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και αγροτοσυνδικαλιστή κ.Χιλιετζάκη όλα έδειχναν ότι 20 φορτηγά θα έμεναν εκτός πριν την ανακοίνωση για τη λήξη της απεργίας. Ωστόσο τελικά με τον απόπλου των πλοίων αναμένται να δοθεί λύση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΩΤΙΑ, ΠΕΤΡΕΣ, ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News