Κρήτη

Αγρότες : Φωτιά, πέτρες και ένταση στο λιμάνι Ηρακλείου (photos)

Ένταση στο λιμάνι Ηρακλέιου όπου κατέφτασαν παραγωγοί από όλη την Κρήτη αποφασισμένοι για όλα και με μαύρες σημαίες. Aγρότες πέταξαν φωτοβολίδες σε πλοίο και οι ναυτεργάτες απάντησαν με ρίψεις νερού.

Ένταση επικράτησε στο λιμάνι Ηρακλείου καθώς δεν καταγράφηκε μόνο φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε αγρότες και ναυτεργάτες, αλλά λίγο έλειψε να συμβούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες στο πλοίο και στο σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι ναυτεργάτες, με τους τελευταίους να απαντούν με ρίψεις νερού.

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία αγρότη απο την Ιεράπετρα ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο καπετάνιος του πλοίου έβαλε σε λειτουργία τις μηχανές με σκοπό να απομακρυνθεί απο την προβλήτα, με αποτέλεσμα να σπάσουν οι κάβοι απο τα σχοινιά και με κίνδυνο να τραυματιστούν αγρότες.

Zημιές στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας

Στη διάρκεια των επεισοδίων που επικράτησαν, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας που βρίσκεται εντός του χώρου του λιμανιού.

Αποφασισμένοι οι αγρότες της Κρήτης κατέφτασαν μετά τις 17.00 το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου και δήλωσαν ανυποχώρητοι καθώς όπως είπαν θα παρέμεναν στο σημείο έως ότου επιβιβαστούν 150 νταλίκες με κηπευτικά σε πλοίο και να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΖΗΤΟΥΝ ΚΗΡΥΞΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

8 μέρες χωρίς πλοίο

Βροντερό το παρών παραγωγών από την Ιεράπετρα, τη Σητεία ,τη Μεσαρά και άλλες περιοχές της Κρήτης.  

Η οργή ξεχείλισε καθώς οι ναυτεργάτες έκλεισαν μια εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα ευπαθή προϊόντα να έχουν σαπίσει και μόνο την Τετάρτη σκόρπισε ανακούφιση η αναχώρηση πλοίου με κηπευτικά για τον Πειραιά. Με δεδομένο όμως ότι η απεργία συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή, οι αγρότες εμφανίστηκαν εξαγριωμένοι ζητώντας λύση.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη - Φωτεινή Μαυροματάκη - Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια