default-image

Φωτιά ξέσπασε στο λιμάνι, στη θάλασσα άνθρωπος (video-pics)

Κρήτη
Φωτιά ξέσπασε στο λιμάνι, στη θάλασσα άνθρωπος (video-pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 11.45το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου εξαιτίας φωτιάς. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά από την ιχθυόσκαλα,  ενώ πυκνοί καπνοί είχαν ζώσει εξαρχής την περιοχή προκαλώντας εύλογη ανησυχία σε διερχόμενους περαστικούς και οδηγούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκδηλώθηκε φωτιά σε ιστιοφόρο,  στο μικρό ενετικό λιμάνι. Ο ιδιοκτήτης του πήγε να βάλει μπροστά τη μηχανή και άγνωστο για ποιο λόγο ξαφνικά τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο άνθρωπος για να γλυτώσει, έπεσε στη θάλασσα και λίγα λεπτά αργότερα κατάφερε να βγει σώος.

Στο σημείο άμεσα άνδρες του λιμενικού σώματος ζητώντας να μάθουν ευθύς αμέσως αν υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι μέσα στο σκάφος αλλά όπως τους διαβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου, τη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς ήταν μόνος του.

Τελικά η φωτιά κατασβέστηκε στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, εκτός από το ιστιόφορο ,ζημιές υπέστησαν δύο ακόμη σκάφη.

Επίσης στο σημείο το ΕΚΑΒ και άλλα τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξαιτίας της φωτιάς παραναλωμα του πυρός έγιναν δύο ακόμη σκάφη.

Λίγο αργότερα το σκάφος μεταφέρθηκε σε άλλη μεριά του λιμανιού, μπροστά ακριβώς από την ιχθυόσκαλα, προκειμένου να αποφευχθεί η περαίτερω εξάπλωση της φωτιάς.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News