default-image

Ε.Μουντράκης: Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για τους Πολωνούς

Κρήτη
Ε.Μουντράκης: Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για τους Πολωνούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμική παρουσία πραγματοποίησε ο Δήμος Χερσονήσου στην 2η τουριστική έκθεση «GRECKA PANORΑMA» που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία 3 - 4 Δεκεμβρίου .

Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 120 εκθέτες, από όλη την Ελλάδα, ενώ οι επισκέπτες αυξήθηκαν από τους 4.800 το 2015 στους 7.000.

Παρόντες από την Κρήτη ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, και από το Νομό Ηρακλείου το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Δήμος Χερσονήσου.

Ο Αντιδήμαρχος ΤουρισμούΕυθύμης Μουντράκης ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο στην έκθεση δήλωσε στο Ράδιο 9,84 ότι: ''Η πολωνική αγορά είναι πολύ δυναμική και ανερχόμενη με γοργούς μάλιστα ρυθμούς, που μας ενδιαφέρει πολύ και στην οποία έχουμε ήδη επενδύσει και συνεχίζουμε να επενδύουμε.

Πως ο Δήμος Χερσονήσου ως τουριστικός προορισμός διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και την ετοιμότητα ώστε να υποδεχθεί και να ικανοποιήσει απόλυτα τους Πολωνούς επισκέπτες.  

Εντωμεταξύ αύξηση εμφάνισε στο 3ο τρίμηνο του 2016 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) ο κύκλος εργασιών στον κλάδο του τουρισμού, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο τζίρος στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης παρουσίασε αύξηση κατά 2,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Σε τριμηνιαίο επίπεδο παράλληλα, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 77,3% έναντι ανόδου 70,5% το β' τρίμηνο του 2016, με την τάση να κινείται ανοδικά ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία κατά την τοποθέτησή της επί του Προϋπολογισμού στη βουλή, εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα αποδειχθούν πολύ καλύτερα των προβλέψεων που έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και ότι σύντομα «οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News