Κρήτη

Η «Φτέρενη κόρη» σε Ρέθυμνο και Σητεία

Η θεατρική παράσταση «Η Φτέρενη κόρη» από την Ομάδα Παραστατικών Τεχνών «προΤΑΣΗ», συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο Ρέθυμνο και στη Σητεία.

Συγκεκριμένα, στη Σητεία θα είναι το Σαββάτο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:00 το απόγευμα στο Πολύκεντρο (είσοδος από οδό Κονδυλάκη).

Και στο Ρέθυμνο, το Σαββάτο 17 Δεκεμβρίου 2016, στις 8:00 το απόγευμα στο Studio: The Garage (Δημοκρατίας 36, όπισθεν Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου).

Η παράσταση εξακολουθεί να παρουσιάζεται με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ηράκλειο, κάθε Κυριακή στις 5 το απόγευμα, στο Θέατρο Κρήτης (Καπετάν Χαραλάμπη 1, όπισθεν ΟΤΕ, Πάρκο Θεοτοκόπουλου), έως και τις 18 Δεκεμβρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Η φτέρενη κόρη» είναι μια μαγεμένη κοπέλα που από πεντάμορφη κατάντησε πουλί, αποδεχόμενη στωικά τη μοίρα της. Με δύναμη ψυχής και καρτερία θα υπομείνει το «γραφτό» της, θα αντιμετωπίσει την αποκρουστική όψη της αλλά κυρίως τον εμπαιγμό και τα γέλια που αυτή προκαλεί στον κόσμο που δεν έμαθε να αποδέχεται το άλλο, το διαφορετικό? αυτό που δεν είναι σαν αυτόν, τον ίδιο.

Η κόρη μετά από πολλές περιπέτειες θα εξασφαλίσει το θρόνο στο βασιλόπουλο που την αγάπησε σφόδρα, ξαναβρίσκοντας συνάμα τη χαμένη ομορφιά της.

Γενική είσοδος: 7 ευρώ.

Συντελεστές:

Θεατρική προσαρμογή - αφήγηση - σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης, Ερμηνεία - χορογραφία: Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Μουσική: Tokso Quartet / Κέλυ Θωμά - Sigrun Eng - Eleonore Billy - Anne Hytta, Κοστούμι: Diana Ender, Σκίτσα - κατασκευές: Άννα Χατζηδάκη, Βίντεο: Μαρία Χατζημηνά, Φωτογραφίες: Χρήστος Τσουμπλέκας.

Η ομάδα προΤΑΣΗ:

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2005 από επαγγελματίες του θεάτρου. Έχει έδρα της την Αθήνα. Όραμα της να «προτείνει» το νέο, το δημιουργικά ουσιώδες, το διαφορετικό, το «άλλο» στην τέχνη του θεάτρου και των λοιπών παραστατικών τεχνών μέσω ενός γόνιμου διαλόγου της τέχνης και του ανθρώπου, σχηματίζοντας συνάμα μια «τάση» στην έκφραση?  ριζοσπαστική, ελεύθερη, αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό την οποία και επιθυμεί σταδιακά να διαμορφώσει, κατά τη διάρκεια της πορείας της στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας αλλά και πέρα από αυτήν.

Ο μινιμαλισμός και η αφαίρεση είναι τα κυριότερα ρεύματα που τροφοδοτούν καλλιτεχνικά το σχήμα. Τα κλασσικά έργα αλλά και η νέα γραφή, τα καινούργια -ιδιαίτερης τεχνοτροπίας- κείμενα αποτελούν τις πρώτες ύλες για έμπνευση και δημιουργία σε χώρους, κυρίως, μη θεατρικούς.

Η ανατρεπτική «ιδέα» προσδιορίζει πρώτιστα το σκηνικό ύφος και την γενικότερη αισθητική της. Η ομάδα δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. «Αυτοχρηματοδοτείται», ωστόσο, από την ανεξάντλητη δεξαμενή της φαντασίας και τη ζωογόνα ανάγκη για πειραματισμό και καλλιτεχνική έκφραση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια