Κρήτη

Β.Αποστόλου: Σε ανοδική τροχιά το εισόδημα των αγροτών

Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει -και στηρίζει- με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο. 

Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου υπογραμμίζοντας  ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει -και στηρίζει- με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο. 

Απευθυνόμενος προς τους αγρότες  και πρωτίστως σε εκείνους που ηγούνται των πρωτοβουλιών για την οργάνωση των φετινών κινητοποιήσεων, τους είπε ότι έχουν προβλήματα όπως όλοι τους οι συνάδελφοι σε όλη την Ευρώπη, όπως όλοι οι Έλληνες, αλλά τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η ανοδική τροχιά που παρουσίασε το εισόδημά τους το 2015 θα συνεχιστεί και το 2016.

Τους κάλεσε εκ νέου σε διάλογο και πρόσθεσε ότι περιμένει όλους όσους τους εκπροσωπούν καθώς αυτή την περίοδο έχουν προβλήματα θεσμικής εκπροσώπησης.    

Ο κ. Αποστόλου είπε ότι για τα ζητήματα που κυριάρχησαν στις περσινές κινητοποιήσεις, οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού υλοποιήθηκαν κατά γράμμα και τόνισε: ''Υποσχεθήκαμε ελάφρυνση για τη μεγίστη πλειοψηφία την προκαταβολή φόρου που κατέβαλε τις προηγούμενες χρονιές.  Αντίστοιχα, 90% των αγροτών θα πληρώνουν για την ασφάλισή τους λιγότερα από αυτά που κερδίζουν από τη μείωση της φορολογίας τους.

Η διασφάλιση του αφορολογήτου ορίου και της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ ήταν για τους αγρότες τα σημαντικότερα ζητήματα που το 2016 θεσπίσαμε'' ανέφερε και σημείωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν δοθεί συνολικά το 2016 στην ελληνική ύπαιθρο περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, συνολικές ενισχύσεις. 


Ο υπουργός σύμφωνα με το in.gr, είπε επίσης ότι για δεύτερη χρονιά οι ελεγκτικές Αρχές δεν επέβαλαν στη χώρα πρόστιμα και καταλογισμούς, όταν την προηγούμενη πενταετία συσσωρεύθηκαν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

''Εμείς διαπραγματευόμαστε και είμαστε σε καλό δρόμο, προκειμένου να αποφύγει η χώρα μας την επιβολή υπέρογκων προστίμων'', τόνισε.Για τις πληρωμές του ΕΛΓΑ είπε ότι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τον Αύγουστο του 2016 ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του 2015, δηλαδή πέντε μήνες νωρίτερα, και τον Νοέμβριο ξεκίνησαν οι πληρωμές των ζημιών του 2016, δηλαδή τρεις μήνες νωρίτερα από την περσινή χρονιά, παρότι η φετινή χρονιά ήταν πιο δύσκολη και από πλευράς καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω της αποχής των εκτιμητών. 


Μίλησε για τις ''μάχες'' που δίνει η κυβέρνηση για την υπεράσπιση των ελληνικών προϊόντων και υπογράμμισε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την αναζωογόνηση της περιφέρειας και της υπαίθρου και ότι για την υλοποίησή του αξιοποιείται κάθε δυνατότητα και διαθέσιμο εργαλείο με πρώτο απ' όλα το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων κοινοτικής συμμετοχής''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια