Κρήτη

Έφυγε το πλοίο με τα αγροτικά προϊόντα, έμειναν εκτός 50 νταλίκες

Στις 18:30 της Τετάρτης αναχώρησε το πλοίο των Μινωικών Γραμμών με τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα, δίνοντας τέλος στην αγωνία των Κρητικών αγροτών που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται, όπως λένε οι ίδιοι.  

Εκτός του πλοίου έμειναν, ωστόσο, 50 νταλίκες, με τις 6 εξ' αυτών να περιέχουν ευπαθή προιόντα και οι υπόλοιπες να είναι γενικού φορτίου, όπως υπογραμμίζει στο neakriti.gr , ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης.

''Έφυγαν τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Οι 50 νταλίκες που έμειναν πίσω είναι γενικό φορτίο πλην 6 από αυτές. Αναμένουμε τις εξαγγελίες της ΠΝΟ για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι'', λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σαϊτάκης.  

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι τα ευπαθή προιόντα που έμειναν πίσω θα πεταχθούν. ''Έπρεπε να είχε βρεθεί λύση νωρίτερα. Τώρα, τα προϊόντα που έμειναν πίσω θα πεταχθούν'', τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ - ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για πλοίο ασφαλείας, καθώς για να χαρακτηριστεί ως πλοίο ασφαλείας πρέπει να ενεργοποιηθεί ο νόμος. Πρόκειται για συνεννόηση μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και της ακτοπλοϊκής εταιρείας που πραγματοποιεί το δρομολόγιο.

Οι Μινωικές Γραμμές, νωρίτερα, έκαναν γνωστό ότι στις 18:00 θα αναχωρούσε το πλοίο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αγροτών.

Η ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών:

"Οι Μινωικές Γραμμές κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού, μετά τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, και τον «εγκλωβισμό» των αγροτικών προϊόντων στα λιμάνια του Ηρακλείου και όλης της χώρας γενικότερα, εκδηλώνουν έμπρακτα την πρόθεσή της να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους και προγραμματίζουν την πραγματοποίηση ΕΚΤΑΚΤΟΥ απογευματινού δρομολογίου σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, από το λιμάνι του Ηρακλείου, για τη μεταφορά όλων των πρώιμων κηπευτικών και ευπαθών αγροτικών προϊόντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια