default-image

Στον υπουργό Ναυτιλίας σήμερα οι αγρότες της Κρήτης

Κρήτη
Στον υπουργό Ναυτιλίας σήμερα οι αγρότες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον υπουργό Ναυτιλίας συναντούν σήμερα οι εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης, στην Αθήνα στη 1:30 μμ.

Νωρίτερα , στις 12:00, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη.

Όπως χαραλτηριστικά ανέφερε στο neakriti.gr ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης"θεωρούμε αυτονόητη από μέρους της κυβέρνησης την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου της Κρήτης και της Ιεράπετρας, για την ουσιαστική αντιμετώπιση ενός επαναλαμβανόμενου προβλήματος που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις".

Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους αγρότες του νησιού, που βλέπουν τους κόπους τους να ρυμάζουν στα θερμοκήπια. Τα συσκευαστήρια από την Τρίτη, σταμάτησαν να παραλαμβάνουν προϊόντα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί τόνοι κηπευτικών από την προηγούμενη Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>> Αγρότες, τεράστια η οικονομική ζημιά από την απεργία της ΠΝΟ

Οι εκπρόσωποι που θα συναντηθούν με τον υπουργό

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας, ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωποι Δήμων του νησιού, αλλά και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, μετά την επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουπλή, θα μεταβούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σήμερα στη 1:30 μ.μ., προκειμένου να μετέχουν σε συνάντηση μαζί του. Παράλληλα, στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν και  με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη μετά από σχετικό αίτημα των εκπροσώπων των αγροτών.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Ιεράπετρας έστειλε επιστολή στον κυβερνητικό βουλευτή Λασιθίου, κ. Μανόλη Θραψανιώτη, καθώς επίσης και στο βουλευτή της Ν.Δ. στο Λασίθι, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ενημερώνοντας για τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη και τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουπλή, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >>Τελεσίγραφο αγροτών: Αν δεν φύγει πλοίο θα κάψουμε το λιμάνι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News