default-image

Ηράκλειο: Μολότοφ και ένταση στην πορεία Γρηγορόπουλου- pics

Κρήτη
Ηράκλειο: Μολότοφ και ένταση στην πορεία Γρηγορόπουλου- pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στιγμές έντασης και επεισόδια σημαδεύτηκε η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου, το απόγευμα της Τρίτης, στα πλαίσια της 8ης επετείου από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια, στην Αθήνα.

Ωστόσο και αυτήν τη φορά όπως και τα υπόλοιπα χρόνια άλλωστε, δεν έλειψε η ένταση, καθώς με το πέρας της πορείας, άγνωστοι έριξαν μολότοφ στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στα Λιοντάρια, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και κόσμος να τρέχει να προφυλαχθεί στην προσπάθεια του να αναπνεύσει καθαρό αέρα.

Την ίδια ώρα ισχυρή δύναμη της αστυνομίας προσπάθησε να απωθήσει τους αντί-εξουσιαστές. Ενώ στις διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ πετάχτηκαν αντικείμενα.

Ζημιές σύμφωνα με τις πληροφορίες σημειώθηκαν σε καταστήματα του κέντρου ενώ έχουν γραφτεί και δεκάδες συνθήματα σε τοίχους των δικαστηρίων και επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης.

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξαν και προσαγωγές τουλάχιστον εφτά ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Το χρονικό της πορείας

Το ραντεβού δόθηκε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία των Λιονταριών όπου και έγινε η συγκέντρωση, με την παρουσία και δεκάδων αστυνομικών (πολλοί εκ των οποίων ντυμένοι και με πολιτικά).

Λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου.

Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ.

Στα σημεία παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας.

Έκαψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Χανιά

Αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Χανιά και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγοράς. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ξεκίνησε πορεία λίγο μετά τις 7 το απόγευμα.

Πίσω έμειναν κάποια άτομα τα οποία επιχείρησαν να κάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει στηθεί στην Πλατεία Αγοράς.

Κατόπιν τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική.

Στο κέντρο προκλήθηκαν ζημιές.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News