Κρήτη

«Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» στο Ηράκλειο

Το διάσημο έργο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Willy Russell θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης).

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ 21:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ 19:30

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ 19:30

ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΩΡΑ 21:00

Η τιμή εισητηρίου είναι 12 ευρώ και 10 ευρώ (παιδικό, φοιτητικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%). Επίσης, ισχύον εισιτήρια ΟΓΑ.

Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια : Γιάννης Καραχισαρίδης Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλια Βεργανελάκη, Χρήστος Ροδάμης

Λίγα λόγια για το έργο:

Αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης στη ζωή μας και μας δείχνει πώς η γνώση είναι πάντα εκεί και το μόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος είναι να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να της αφιερωθεί.

Μια άξεστη κομμώτρια που με το ζόρι τέλειωσε το σχολείο, παίρνει αυτή τη μεγάλη απόφαση να μορφωθεί, σε σχετικά ώριμη ηλικία. Επιλέγει τη λογοτεχνία γιατί πιστεύει ότι εκεί θα συναντήσει το βαθύτερο νόημα της ζωής.

Από ένστικτο εμπιστεύεται τους λογοτέχνες, γιατί αφιέρωσαν τον στοχασμό τους στο να εξερευνήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Κάνει αίτηση και την αποδέχονται στο ανοιχτό πανεπιστήμιο. Δ

άσκαλος της τυχαίνει να είναι ο Φρανκ, ένας μεσήλικας καθηγητής με μεγάλη έφεση στο ποτό. Κι από εκεί ξεκινάει η περιπλάνηση και των δύο. Γιατί και οι δύο όταν τελειώνει το έργο έχουν αλλάξει κι έχουν καταλάβει καλύτερα τον εαυτό τους και την ίδια τη ζωή.

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1980 και το 1983 γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία με τον Μάικλ Κέην στο ρόλο του Φράνκ και την Τζούλι Γουόλτερς στο ρόλο της Ρίτας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια