default-image

Μαθαίνοντας τα παιδιά να αγαπάνε το βιβλίο

Κρήτη
Μαθαίνοντας τα παιδιά να αγαπάνε το βιβλίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Πλατανιά προχωρά σε μια πρωτότυπη βιωματική δράση φιλαναγνωσίας για παιδιά, με προσκεκλημένο το συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Π. Δημητρόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για προώθηση και διάδοση της παιδικής φιλαναγνωσίας, προγραμματίζει σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 4ης Περιφέρειας Χανίων κ. Μαργαρίτα Γερούκη, την υλοποίηση δύο δράσεων φιλαναγνωσίας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου και στο Δημοτικό Σχολείο Βουκολιών.

Προσκεκλημένος είναι ο ταλαντούχος συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο μπαμπάς μου… ο ήρωας μου» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και «μιλάει» για τη φιλία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία των οικογενειακών δεσμών και την πατρική αγάπη.

Μέσω των εν λόγω δράσεων - οι οποίες θα είναι βιωματικού χαρακτήρα και θα απευθύνονται στους μαθητές και μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων - θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για ένα σημαντικό θέμα όπως αυτός της υιοθεσίας και τον ρόλο της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την αξία των οικογενειακών δεσμών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News