default-image

Μόνο με ''νυχτέρι'' θα καταλάβουν τους νοσηλευτές

Κρήτη
Μόνο με ''νυχτέρι'' θα καταλάβουν τους νοσηλευτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέναντι συνεχίζουν να βρίσκονται Π.Πολάκης και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μετά τις δηλώσεις του πρώτου ότι ''Υπάρχουν κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η λογική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, αλλά υπάρχουν 15, 18, 23 ή 25 που πάνε με το πλεχτό''.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου κι επισημαίνει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, σε ότι αφορά στην εργασία των συναδέλφων νοσηλευτών στα επαρχιακά νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

Σ' ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας, ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους-και όχι πλέκοντας- ,κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα».

Οι νοσηλευτές καλούν τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει άμεσα «τα όσα ξεστόμισε αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα και άλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

''Ανάξιες σχολιασμού οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, τόσο γραφικές κι απαξιωτικές'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο νοσηλευτής σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

''Όποιος επισκεφθεί τα ΚΥ ή τις κλινικές των νοσοκομείων, τότε και μόνο τότε θα αντιληφθεί ποια είναι η πραγματικότητα'' συνέχισε. ''Να πάει στα νοσοκομεία σε μέρα εφημερίας και να μείνει κάνοντας νυχτέρι μαζί με τους νοσηλευτές. Εκεί θα διαπιστώσει τι σημαίνει αγώνας για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων.''

Επικριτικά τέλος ανέφερε πως μόνο στα χαρτιά και στα γραφεία και για επικοινωνιακούς λόγους μπορούν να γίνονται αναφορές από διοικητές νοσοκομείων αλλά και τους υπουργούς για συνθήκες σταθεροποίησης του συστήματος υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News