default-image

Σ.Βοργιάς: Εκδικητικά τα μέτρα για τους εργαζόμενους

Κρήτη
Σ.Βοργιάς: Εκδικητικά τα μέτρα για τους εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεργιακός πυρετός στη χώρα. Συνεχίζουν έως και την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες.

Απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι. Την Πέμπτη η απεργία στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα υπό της ομπρέλα των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο Ηράκλειο η Παγκρήτια συνάντηση Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και το Συλλαλητήριο στις 10.00 το πρωί.

Στην απεργία και οι γιατροί, νοσηλευτές των νοσοκομείων. Στους δρόμους και οι αγρότες.

Εντωμεταξύ να μην επιβάλει περαιτέρω «καταστροφικές μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας της Ελλάδας, κάλεσε το Eurogroup η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC), σε συνέχεια αιτήματος της ΓΣΕΕ.

Τα νέα αιτήματα εφόσον εφαρμοστούν «θα βάλουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα» και θα «αποτρέψουν τις ελπίδες για ανάκαμψη» τονίζει.

Έκκληση στο Eurogroup να σεβαστεί το ευρωπαϊκό δίκαιο σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων απηύθυναν και οι ομάδες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Πρασίνων, μιλώντας για ένα από τα πιο σημαντικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΕ».

Για εκδικητικά μέτρα κάνει λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς που δεν προσφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας και εμμονή του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών σε πρωτογενή πλεονάσματα που εξοντώνουν πλέον και φυσικά τους Έλληνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News