default-image

Έργα προστασίας, αλλά και για πιο ασφαλείς περιπάτους

Κρήτη
Έργα προστασίας, αλλά και για πιο ασφαλείς περιπάτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινά σε αυτό το τμήμα της πόλης συναντά κανείς ανθρώπους όλων των ηλικιών, αφού αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων. Γονείς με τα καροτσάκια των παιδιών τους, νεαροί και νεαρές που απολαμβάνουν την βόλτα τους και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι ή και αθλητές που με αργό ή πιο γρήγορο βηματισμό, διανύουν μια αρκετά σημαντική απόσταση... Δίπλα στη θάλασσα. Ο λιμενοβραχίονας ή αλλιώς λεωφόρος by pass όπως την έχουν αποκαλέσει.

Από τις πρώτες ώρες της ημέρας μέχρι και τις τελευταίες το σημείο σφύζει από ζωή ειδικά τις ημέρες που και ο καιρός το επιτρέπει. Η εικόνα του ωστόσο εμφανίζει αρκετά κενά και ελλείψεις, ενώ και η συντήρηση εδώ και αρκετό καιρό όπως λένε οι επισκέπτες του σημείου είναι ανύπαρκτη.

Με στόχο πάντως την προστασία του λιμανιού αλλά και την βελτίωση της εικόνας αλλά και της ασφάλειας των πολιτών... Υπογράφηκαν πρόσφατα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δύο έργα με προϋπολογισμό περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Έργα που όπως διευκρίνισε ο κ. Φιλιππής θα διαμορφώσουν μια άλλη εικόνα σε ένα μεγάλο μέρος του μόλου που θα συντηρηθεί.

Οι εργασίες θα αφορούν τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό μέρος του μόλου που θα τοποθετηθούν υλικά που θα συμπληρώσουν τη θωράκιση του προσήνεμου Μόλου.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News