Κρήτη

Η κατάθεση ψυχής του Κυριάκου για τη μητέρα του Μαρίκα

Μία άκρως προσωπική ανάρτηση ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια για την πάγκοσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που έχει καθιερωθεί η 3η Δεκεμβρίου.

Μία ανάρτηση συνάμα συγκινητική για έναν "σπάνιο και γενναίο άνθρωπο", όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Κυριάκος και "ο οποίος είχε βάλει στόχο της ζωής του να αποκτήσει η κοινωνία μεγαλύτερη ευαισθησία για τα άτομα με αναπηρία. Ό άνθρωπος αυτός δεν ήταν άλλος από τη μητέρα μου που σε όλη της τη ζωή - και από μικρή ηλικία - αντιμετώπιζε σημαντικά σωματικά προβλήματα, τα οποία όμως ποτέ δεν άφησε να την καταβάλλουν".

Μάλιστα το κείμενό του συνοδεύει και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία τους από όταν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν ακόμη νεαρός.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο F.B.

"Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία τις έμαθα από πρώτο χέρι. Από έναν σπάνιο και γενναίο άνθρωπο, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να αποκτήσει η κοινωνία μας μεγαλύτερη ευαισθησία και η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν η μητέρα μου, που σε όλη της τη ζωή - και από μικρή ηλικία - αντιμετώπιζε σημαντικά σωματικά προβλήματα, τα οποία όμως ποτέ δεν άφησε να την καταβάλλουν.

Η εμπειρία μου αυτή συμπληρώνει μια ισχυρή προσωπική πεποίθηση. Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Να μπορεί να μορφωθεί, να σπουδάσει, να εργαστεί, να μετακινηθεί, να ζει αξιοπρεπώς.

Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά. Οι υποδομές για τα ΑμεΑ σήμερα είναι πολύ καλύτερες από ότι 25 χρόνια πριν. Όμως, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει όσα δικαιούται και αξίζει.

Είναι ένα χρέος της ελληνικής πολιτείας που δεσμεύομαι να εκπληρώσω."

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει καθιερωθεί από το 1992 να τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια