Κρήτη

Γνωρίστε τον 9χρονο Κρητικό που ζωγραφίζει για τα αδέσποτα

Ένα αγόρι 9 ετών από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, για να βοηθήσει τη σωτηρία των αδέσποτων ζώων, δημιούργησε μέσα από ζωγραφιές τον Τζερόνιμο.

Ένα αγόρι 9 ετών από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, για να βοηθήσει τη σωτηρία των αδέσποτων ζώων, δημιούργησε μέσα από ζωγραφιές τον Τζερόνιμο.

Και τώρα 30 πίνακες του μικρού Νικόλα θα παρουσιαστούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

«Είμαι μια τυχερή μητέρα δύο αγοριών έξι και εννέα ετών» λέει η μητέρα του Νικόλα και του Στέφανου Μπουτούλια, που τους έμαθε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο (πχ. μια έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη ή η υποστήριξη των κατατρεγμένων ζωντανών).

«Ο Νικόλας είναι ένα μικρό αγόρι με μεγάλη καρδιά. Πολλές φορές αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν μέσα στα 30 του κιλά να χωρά μια καρδιά με τόσο μεγάλο εκτόπισμα, αλλά αυτό είναι ένα από τα πράγματα που ανακαλύπτεις όταν γίνεσαι μητέρα», συνεχίζει.

— Ναι, αλλά ποιος είναι ο Τζερόνιμο;

Ο Τζερόνιμο είναι σκυλί που ήρθε στην ζωή μας για να την αλλάξει. Μην σας ξεγελά η αγάπη που του έχουν ο Νικόλας και ο Στέφανος, είναι ένα σκυλί με ελεύθερο πνεύμα και σίγουρα με μεγάλη αγάπη για περιπέτεια.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή, στην τρυφερή ηλικία των 9 και 6 ετών, που τα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με το κρίσιμο ερώτημα: πώς μπορούμε να σώσουμε τόσα αδέσποτα ζώα που ζουν ανάμεσα μας; Η αυτονόητη απάντηση είναι: μα όπως μπορεί ο καθένας!

Τα όπλα με τα οποία ο Νικόλας ρίχτηκε στη μάχη ενάντια στην εγκατάλειψη ήταν με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: την ζωγραφική!

Η ψυχή της προσπάθειας αυτής είναι η δασκάλα και φίλη πλέον του σπιτιού μας, Κωνσταντίνα Κουκουράκη που δούλεψε ώωωωρες πολλές με το Νικόλα και δημιούργησαν 30 μοναδικούς πίνακες με βασικό πρωταγωνιστή το καλύτερο σκυλοφιλαράκι μας τον Τζερόνιμο.

— Ο Τζερόνιμο αλλάζει χίλια πρόσωπα ε;

Ακριβώς.Οι πίνακες απεικονίζουν την μούσα του παιδιού, τον Τζερόνιμο, ο οποίος είναι ζωγραφισμένος πάντα προφίλ και παίρνει διάφορους ρόλους: έτσι θα τον δείτε ινδιάνο, αστροναύτη, Κρητικό, παπά, Bob Marley κ.α.

 — Κι η έκθεση;

Τα έργα του Νικόλα θα εκτεθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη του Αγίου Νικολάου Κρήτης το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και θα δημοπρατηθούν προκειμένου να βοηθήσουμε τα αδέσποτα να βρουν γιατρό και φαγητό μέσω του φιλοζωικού σωματείου Rescue της πόλης μας.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια